Mina sidor

6 december 2012
Star of Hopes verksamhetschef får utmärkelse från Rumäniens president

soh dt argentina 2011 nam qom 17

Rumäniens president Traian Basescu utsåg på onsdagen Lennart Eriksson, verksamhetschef för Star of Hope-Hoppets Stjärna, till riddare av Rumänien.

Dekretet undertecknades under onsdagen och den officiella utdelningen av medaljen kommer att ske inom kort på den rumänska ambassaden i Stockholm.

Lennart Eriksson får utmärkelsen för Star of Hope – Hoppets Stjärnas framgångsrika arbete bland barn med funktionsnedsättning och i dekretet står följande motivering:

”För sitt utomordentliga bidrag inom barnens rättigheter, särskilt barn med funktionsnedsättningar, för konstant samverkan med de rumänska myndigheterna för att främja och utveckla aktiviteter och humanitära projekt särskilt i länen Iasi, Vaslui och Botsani tilldelar president Traian Basescu den nationella orden ”Steaua Românie”, (Star of Romania) till Hoppets Stjärnas ledare Lennart Eriksson som också grundat Star of Hope Romania”.

I ett uttalande från ordförande i ”Star of Romania-kommittén” sägs det att det är presidenten själv som har föreslagit Lennart Eriksson som riddare av Rumänien.

För tolv år sedan fick Lennart Erikssons far Erik Gunnar Eriksson en liknande utmärkelse och bland de få utländska medborgare som fått utmärkelsen finns Kung Carl XIV Gustaf, Göran Persson och George W Bush.

Star of Hope i Rumänien

Star of Hope har arbetat i Rumänien sedan 1989, och har under dessa år varit en stark röst och aktör för barn med funktionsnedsättning. Vi har bland annat utrustat institutioner, utbildat vårdpersonal, lärare, politiker och familjer samt startat dagverksamheter för barn med funktionsnedsättning. Star of Hope Romanias huvudkontor ligger i Iasi.

 

 

Skattereduktion

PENGAR TILLBAKA
Gåvor till Hoppets Stjärna ger dig rätt till skattereduktion.
I deklarationen får du tillbaka en fjärdedel av allt du gett.
Vi skickar siffrorna till Skatteverket åt dig om vi har ditt personnummer.

Att tänka på:
– Skatteverket räknar bara gåvor på 200 kr eller mer.
– Du måste ge minst 2 000 kronor sammanlagt per år.

Exempel:
Du ger 200 kr per månad i 12 månader, totalt 2400 kr.
Då får du 600 kr tillbaka. Din faktiska månadskostnad blir 150 kr.

Reglerna gäller för gåvor upp till 12 000 kr per år.