Strax före jul var Torņakalns lutherska kyrka i Lettiska Riga värd för den fina och känslomässiga välgörenhetskonserten “Kom med i julen!”. Hundratjugo barn och ungdomar med olika funktionsnedsättningar underhöll en fullsatt kyrka.

TV-tittare och radiolyssnare över hela Lettland hade möjlighet att lära känna talangerna med olika funktionsnedsättningar, vilket gör att de kan utveckla en bättre förståelse för denna grupp människor. Flera av de som uppträdde stöttas av Hoppets Stjärna.

Det är fantastiskt att dessa studenter som stöds av Hoppets Stjärna, oavsett deras funktionsnedsättningar, har kunnat utveckla sina talanger. Tack till alla faddrar och givare som hjälpt till att utveckla dessa barns förmågor, inklusive varje barns extraordinära talang!

Janis, en elev i årskurs åtta från Rudzāti Specialskola, sjöng på konserten med låten “I am Little Rudolph.” Tillsammans med Janis uppträdde dansgruppen Stropu. Janis har autism, men han är en mycket begåvad pojke och gillar att sjunga. Tack vare det arbete som lärare gjort kan den här pojken uppträda framför alla publik. Han sjunger på olika skolevenemang och festivaler. Han gläder publiken med sin vackra röst.

Studenterna Tomass, Oskars och Sandis från Rigas Ledstjärnan deltog också i konserten.

Vi är särskilt glada över Tomass, från årskurs fyra, som startade konserten genom att utföra “Three Gifts.” Vi är också stolta över eleverna Sandis och Oskars. Dessa pojkar sjunger väldigt vackert och lämnar ingen oberörd.
Det är så viktigt att vi ger barn med funktionshinder möjligheten att visa de talanger de har.

Klicka här för att se konserten i sin helhet.

Tomass uppträder efter cirka 3.30

Janis uppträder efter cirka 45.08

Oskars och Sandis uppträder efter cirka 53.30

 

 

Dela med dina vänner: