3 juni 2020
Sommarlov i Lettland

Skolåret i Lettland är över för alla specialskolor för barn med funktionsnedsättningar som Hoppet Stjärna stöttar på olika sätt. Det har varit stora utmaningar de senaste månaderna för barnen och familjerna, men nu får barnen njuta av tre månaders sommarlov.
Skolmåltider på specialskolorna är normalt bekostade av staten, vilket alltid varit en bra avlastning för utsatta familjer. Nu under nedstängningen på grund av pandemin har familjerna istället fått matpaket av staten. Nu under det kommande sommarlovet försvinner detta stöd för familjerna. Detta blir en ny utmaning för familjerna då många föräldrar blivit arbetslösa under rådande omständigheter.
Som stöd inför den osäkra sommaren har Hoppets Stjärna tillsammans med partnerorganisationen Velki Association gett fadderbarnen presentkort till matvarukedjan Maxima. Detta är oerhört uppskattat av familjerna och rektorn på skolan i Spāre säger:
– Jag tackar varje förälder som visat uthållighet och förståelse i denna svåra tid. Tillsammans har vi kämpat och fullbordat skolåret med beröm. Tack till Velki och Hoppets Stjärna som varit med oss under året och nu gett barnen en sommargåva. Jag önskar er alla en solig sommar.
Förhoppningsvis kan barnen komma tillbaka skolorna efter sommaren under mer normala förhållanden.
Star of hope Sommarlov i Lettland Latvia 3
Star of hope Sommarlov i Lettland Latvia 2
Star of hope Sommarlov i Lettland Latvia 4
Star of hope Sommarlov i Lettland Latvia 5