Mina sidor

10 september 2018
Sommarläger i våra länder

I många av våra projektländer arrangeras olika sommarläger. Ett tillfälle för fattiga och utsatta barn och familjer att få lämna den misär många lever i för att få njuta av en bättre miljö och samvaro. Här kan ni läsa om och se bilder från några av dessa sommarläger.

Fotbollsläger i Babadag


I Babadag, Rumänien, arrangerades ett 4 dagars fotbollsläger där 70 romska och rumänska flickor och pojkar inte bara fick träna fotboll utan också lära sig fairplay, tolerans och teambuilding.

Sommarläger i Rumänien


Ett sommarläger där 63 romska barn från tre av våra center; Dimancheni, Murgeni och Valea Seaca. Ett läger där barnen fick lära känna barn från andra center. På lägret fick barnen vara med på olika sport och fritidsaktiviteter men lägret innehöll också sång och historia.

Sommarläger i Vitryssland


Under 6 dagar fick 12 familjer med barn med funktionsnedsättning åka på läger. På lägret fick familjerna testa olika aktiviteter som exempelvis måla och göra skulpturer men också stöd till familjerna via psykolog. Det gjordes också utflykter som t ex Minsk zoo och delfinarium.

Sommarläger i Lettland


I Lettland har det arrangerats sommarläger i 18 år och i år arrangerades två läger för familjer med funktionsnedsatta barn. På dessa läger finns specialutbildade lärare som arbetar med barnen samtidigt som föräldrar får stöd och utbildning.

Nytt sommarhus i Ryssland


Största nyheten i Ryssland är att ett nytt sommarhus står klart med nya fina rum, rinnande vatten och duschar. Här får barnen möjlighet till lek, gemenskap och lagad mat.

Skattereduktion

PENGAR TILLBAKA
Gåvor till Hoppets Stjärna ger dig rätt till skattereduktion.
I deklarationen får du tillbaka en fjärdedel av allt du gett.
Vi skickar siffrorna till Skatteverket åt dig om vi har ditt personnummer.

Att tänka på:
– Skatteverket räknar bara gåvor på 200 kr eller mer.
– Du måste ge minst 2 000 kronor sammanlagt per år.

Exempel:
Du ger 200 kr per månad i 12 månader, totalt 2400 kr.
Då får du 600 kr tillbaka. Din faktiska månadskostnad blir 150 kr.

Reglerna gäller för gåvor upp till 12 000 kr per år.