18 juli 2019
Sommarläger i Lettland

Nyligen avslutades de årliga sommarlägren i Lettland. Dessa sker i två omgångar där barn med olika funktionsnedsättningar kommer med en vårdnadshavare. För nittonde gången arrangerades sommarlägren i den mysiga miljön vid skolan i Spares ett par timmar med bil från huvudstaden i Riga. Skolan är välutrustad och har fina grönområden.
På lägren fick barnen och deras vårdnadshavare många fina dagar. De fick sporta, leka, och äta god mat. Utbildning genomfördes för barnen och de vuxna så de fick många nya kunskaper och erfarenheter att ta med sig hem för att kunna utvecklas och leva ett bättre liv.
Star of hope Sommarläger i Lettland lettland läger smal 8
En viktig aspekt med dessa sommarläger är att både barnen och de vuxna utbildas. Nytt för i år var att en gymnastikspecialist tränade med barnen när de vuxna var på teoriutbildning. Han arbetade med barnen individuellt en och en för bästa möjliga utveckling och resultat. En eftermiddag höll gymnastiklärare Aigars genomgång för alla barnen och vuxna samtidigt. Denna nya programpunkt var mycket uppskattad bland deltagarna.
Star of hope Sommarläger i Lettland lettland läger smal 3
Star of hope Sommarläger i Lettland lettland läger smal 10
Star of hope Sommarläger i Lettland lettland läger smal 9 1
Star of hope Sommarläger i Lettland lettland läger smal 7
Star of hope Sommarläger i Lettland lettland läger smal 6
Star of hope Sommarläger i Lettland lettland läger smal 4
Star of hope Sommarläger i Lettland lettland läger smal 1