Mina sidor

26 juli 2011
Sommarläger för mammor och barn i Lettland

Uppskattat bad i polen 

Nu pågår sommarläger för mammor och barn med funktionsnedsättningar i Lettland. Lägren är en del i vår Morsdagskampanj, i Lettland kommer det att bli sammanlagt tre läger. Lägret hålls på Spare specialskola som ligger ca 80 km nordöst om Riga. Här går annars ett 100-tal barn som nu har sommarlov.

På lägren får både mammor och barn en chans att koppla av och komma bort från vardagen men, det är inte precis några semesterdagar. Fyra pedagoger tar hand om barnen medan mammorna har gruppsamtal och utbildning av psykolog, specialpedagog, konstterapeut med flera. De får också en hel del tid på egen hand med specialpedagog och psykolog där de får möjlighet till individuella råd om just sitt barn. På plats finns specialpedagog Inger Lilja från Sverige så föräldrarna har också många frågor om hur det fungerar för familjer som har barn med funktionsnedsättningar i Sverige.

Något som uppskattas väldigt mycket är möjligheten att få sätta sig ner vid dukade bord. Varierad kost, mycket grönsaker och frukt var dag. Frukost, lunch, mellanmål och middag. För mammorna är det otroligt lyxigt att få gå och sätta sig vid dukat bord i 10 dagar. En annan sak som är väldigt uppskattat är ”SPARE Designbutik”.  Lådor med nya kläder som Hoppets Stjärnas medarbetare Ivars och Liana har sparat till detta tillfälle. Det är mycket kläder och föräldrarna får ta allt de önskar.  De letar och provar och får med kläder hem till hela familjen.

Ett stort tack till er alla som varit med och gjort lägren möjliga!

Inger Lilja berättar mer om lägren i sin blogg

Lägren i Lettland är en del i vår Morsdagskampanj, läger genomförs även i Ryssland och i Rumänien, efterhand som vi får information från dessa återkommer vi och berättar mer.

alt

gruppseminarium kring kommunikation med specialpedagog Inger Lilja.

Dags för hemfärd!

Skattereduktion

PENGAR TILLBAKA
Gåvor till Hoppets Stjärna ger dig rätt till skattereduktion.
I deklarationen får du tillbaka en fjärdedel av allt du gett.
Vi skickar siffrorna till Skatteverket åt dig om vi har ditt personnummer.

Att tänka på:
– Skatteverket räknar bara gåvor på 200 kr eller mer.
– Du måste ge minst 2 000 kronor sammanlagt per år.

Exempel:
Du ger 200 kr per månad i 12 månader, totalt 2400 kr.
Då får du 600 kr tillbaka. Din faktiska månadskostnad blir 150 kr.

Reglerna gäller för gåvor upp till 12 000 kr per år.