26 juli 2011
Sommarläger för mammor och barn i Lettland

Uppskattat bad i polen 

Nu pågår sommarläger för mammor och barn med funktionsnedsättningar i Lettland. Lägren är en del i vår Morsdagskampanj, i Lettland kommer det att bli sammanlagt tre läger. Lägret hålls på Spare specialskola som ligger ca 80 km nordöst om Riga. Här går annars ett 100-tal barn som nu har sommarlov.

På lägren får både mammor och barn en chans att koppla av och komma bort från vardagen men, det är inte precis några semesterdagar. Fyra pedagoger tar hand om barnen medan mammorna har gruppsamtal och utbildning av psykolog, specialpedagog, konstterapeut med flera. De får också en hel del tid på egen hand med specialpedagog och psykolog där de får möjlighet till individuella råd om just sitt barn. På plats finns specialpedagog Inger Lilja från Sverige så föräldrarna har också många frågor om hur det fungerar för familjer som har barn med funktionsnedsättningar i Sverige.

Något som uppskattas väldigt mycket är möjligheten att få sätta sig ner vid dukade bord. Varierad kost, mycket grönsaker och frukt var dag. Frukost, lunch, mellanmål och middag. För mammorna är det otroligt lyxigt att få gå och sätta sig vid dukat bord i 10 dagar. En annan sak som är väldigt uppskattat är ”SPARE Designbutik”.  Lådor med nya kläder som Hoppets Stjärnas medarbetare Ivars och Liana har sparat till detta tillfälle. Det är mycket kläder och föräldrarna får ta allt de önskar.  De letar och provar och får med kläder hem till hela familjen.

Ett stort tack till er alla som varit med och gjort lägren möjliga!

Inger Lilja berättar mer om lägren i sin blogg

Lägren i Lettland är en del i vår Morsdagskampanj, läger genomförs även i Ryssland och i Rumänien, efterhand som vi får information från dessa återkommer vi och berättar mer.

alt

gruppseminarium kring kommunikation med specialpedagog Inger Lilja.

Dags för hemfärd!