I början av juli arrangerades årets familjekonferens i Rumänien för barn och ungdomar med olika funktionsnedsättningar. Vid konferensen, ”Steps to the Light”, samlades familjer från både Rumänien och Moldavien i Mamia vid svarta havet.

Med på konferensen var 200 föräldrar, 62 barn, 18 volontärer och 12 specialister som hade en fantastisk vecka tillsammans med en rad olika aktiviteter i behaglig miljö. Under ledning av Hoppets Stjärnas rumänska landschef Aura Vatamaniuc hölls lektioner och seminarier av lokala och internationella experter och terapeuter. Det övergripande målet är att få familjerna att uppleva dagar med glädje, stöd, hopp och motivation som i en stor familj. För dessa familjer är det en underbar möjlighet att spendera så mycket tid tillsammans med andra i samma situation och få så mycket hjälp och kärlek.

Med på konferensen var Hoppets Stjärnas medgrundare Lennart Eriksson som säger så här:

– I år är det 30 år sedan vi började bistå och hjälpa barn i Rumänien när de hemska institutionerna upptäcktes vid kommunismen fall. Det har hänt mycket sedan dess, och tusentals barn och ungdomar med funktionshinder har under åren fått hjälp av vår duktiga personal och volontärer. Hjälpen har riktats mot barnens familjer, och den årliga sommarkonferensen är en av många höjdpunkter på året. Jag har själv varit med på sommarkonferensen de senaste fyra åren, och det är både roligt och berikande att personligen lära känna dem vi hjälper. Den framtidstro och det hopp vi arbetar med att förmedla ger tydliga resultat i familjernas vardag. Jag har sett det med egna ögon och även fått förmånen att höra familjernas berättelser och vittnesbörd.

 

Dela med dina vänner: