15 februari 2010
Som en andra julafton

Elina blev jätteglad för sin fina jacka

Veckan som gick var Bo Samuelsson och Mikael Good i Lettland med ytterligare en långtradare fullastad med paket till fattiga barnfamiljer och pensionärer. Här kommer en kort hälsning från Mikael och familjen Smilga, en av många familjer som fick ta emot paket. Familjen är också en av de många familjer som nu kommer att få regelbundet stöd från faddrar i Sverige. Den ekonomiska situuationen i Lettland har gjort att allt fler familjer inte längre har råd med det mest basala, mat, kläder och värme .

Nu har Bosse, Kicki Samuelsson och jag Mikael Good precis kommit hem från Lettland där vi levererade en långtradare full med gåvor till behövande familjer. Det går inte i ord att beskriva den stora glädjen som vi möttes av i de familjerna som vi besökte och överlämnande välfyllda paket till.

Familjen Smilga som jag skrev om i decembers månadsbrev var en av familjerna som vi gjorde återbesök hos och vi hade med oss två kartonger med mat och tre stora kartonger med kläder och leksaker till familjen.

– It’s like a second Christmas (det är som en andra julafton) sa Elina Smilga 14 år glatt när hon tog på sig den fina gula vinterjackan som hon fått från Sverige. Rihard 8 år och Anna 7 år var förutom kläderna och matpaketen mycket glada över alla de fina leksakerna som de fick. Mormor Edita njöt över att se sina barnbarn lyckliga och var som ett enda stort leende under den dryga timmen som vi besökte dem.

Familjen Smilga vill framföra sitt innerliga och stora tack för alla de fina gåvorna som de fick!

Se fler bilder från vår julpaketsutdelning

Bli fadder för en familj i Lettland

Rihard visar upp lite av det han fått