9 februari 2019
Skridskoåkning i Lettland

I slutet av januari kom ett efterlängtat ögonblick för eleverna på Rigas skola för de med olika funktionsvariationer. Det var dags för årets överraskning, och i år fick barnen åka skridsko. Så de åkte till ”Lido Recreation Centre”, tillsammans med skoldirektören, biträdande direktör och idrottsläraren och snörde på sig skridskorna och hade en trevlig dag tillsammans.
Star of hope Skridskoåkning i Lettland Latvia Skridsko 2 1För vissa elever var det första gången på skridskor, därför erbjöd centrumet ”plastpingviner” som assistenter så barnen kunde hålla balansen. Efter skridskoåkningen fick alla bulle och varmt te. Glädje och trötthet efter en fantastisk dag lyste i ungdomarnas ögon.
Star of hope Skridskoåkning i Lettland Latvia Skridsko 4
Vi fick mycket positiv feedback på skridskodagen. En mamma till en flicka med en funktionsvariation som bland annat påverkar hennes balans berättade lyriskt:
– Vilken stor överraskning var det att se min dotter åka skridskor! Jag skulle aldrig ha vågat göra det här eftersom jag är rädd att min dotter skulle falla och skada sig själv. Men den här händelsen fick mig att inse hur ofta vi begränsar våra barn. Hur mycket de kan och kan göra trots att dessa barn har olika typer av funktionsstörningar. Det är min rädsla som hindrar mig att göra fler saker med barnet! ”
Detta var en underbar möjlighet för barnen med funktionsvariationer att spendera tid med skolans chef och ha kul tillsammans! Sådana små saker kan ge så mycket glädje i barnens liv.
Star of hope Skridskoåkning i Lettland Latvia Skridsko 3