5 september 2013
Skolorna i Haiti rustas upp

Under elevernas sommarlov har Star of Hope Haiti passat på att genomföra ett omfattande underhållsarbete med städning och målning av samtliga sina skolbyggnader i landet.

Skolorna i byarna Jeanton, Boyer, Bois Negresse och Hessen är nu upprustade, och för närvarande pågår arbetet för fullt i Dano. Därefter bär färden vidare till Marigot och avslutas i Rigaud. 
– Våra barn har gjort bra ifrån sig i skolan i år igen, säger Myrtha Dor, verksamhetsledare i Haiti. Nu är vi väldigt glada över att kunna välkomna dem tillbaka till en ren och säker skola där bänkar, stolar, bord och toaletter är i gott skick. Vi ser fram emot att få inleda till ett nytt, glädjefyllt läsår tillsammans med dem.

Inför skolstarten den 1 oktober har de som tog examen från syutbildningen i Jeanton ifjol fått chansen till extra inkomst genom att sy nya skoluniformer till byns elever. Det är ett samarbete till glädje för både dem, Star of Hope och barnen.

Såväl skoleleverna som deras föräldrar är väldigt glada över och den upprustning som nu genomförs. Via Myrtha har många av dem framfört hälsningar där de tackar alla givare som bidrar till att göra det här möjligt.
– Å hela Star of Hopes vägnar vill jag instämma i det, säger Myrtha. Jag vill tacka alla er som tror på oss, och på att vi tillsammans kan skänka glädje och hopp till Haitis barn.