18 juli 2011
Skolåret har börjat på Filippinerna

Skolgården i Taytay fick sig en högre grund när barnen hade sommarlov. Nu slipper de översvämningar så fort det regnar.

För våra fadderbarn på Filippinerna började skolåret igen i juni. Under deras sommarlov har man hunnit med några välbehövliga åtgärder på skolan i Taytay. Tidigare, så fort det regnade, svämmade hela skolgården över och till och med fiskar började simma där. Det bildades ofta en stank som var fruktansvärd. Nu har man höjt hela skolgården med 15 cm.

Skolgården är nu äntligen torr än om det regnar, något som både elever och lärare är enormt glada över!

Under själva examensdagen fanns som tur var inte skymten av en droppe regn och det var elever så väl som deras föräldrar tacksamma för. Under examensdagen deltog stolta föräldrarna tillsammans med sina barn. Alla var uppklädda och fina och de fick lyssna på tal och ta del av diplomutdelning.

Uppskattning och tacksamhet uttrycktes till Hoppets Stjärna särskilt av fadderbarn, men även från deras föräldrar. Bland de elever som tog examen från   gymnasiet fanns blandade känslor. De var enormt glada för att de har avslutat sin grundskoleutbildning. Men ledsna eftersom de kommer att behöva lämna skolan, sina klasskamrater och deras lärare för att fullfölja sina högskoleexamen.

För oss på Hoppets Stjärna är dessa elevers examen ett underbart bevis på att de fått ta del av undervisning som de annars kanske aldrig fått. De elever som lämnar vår skola har fått möjligheten att förändra sin framtid. Vi tror på utbildning och att det ger dem ett bestående arv för resten av deras liv.

Bli fadder idag- Ge ett barn möjlighet till utbildning!

 

Alla barnen under skolavslutningen.