1 februari 2019
Skolan i Taytay fyller 30!

I veckan fyllde Hoppets Stjärnas skola i Taytay, Filippinerna 30 år! Många veckors förberedelser, planering och kreativitet ”exploderade” i färg, musik och dans i och med det jubileumet. Danstävlingen i traditionella filippinska danser mellan årskurserna är ett uppskattat inslag och alla gör sitt bästa för att få till det så bra som möjligt och vinna den prestigefyllda tävlingen.
I år fick eleverna på vår förskola i Crame vara med och fira. Även lärarna hade förberett ett par dansnummer, till allas uppskattning och jubel.
När Hoppets Stjärna kommer till Taytay första gången i mitten av 80-talet fick våra utsända ta båt till området där vår skola skulle byggas ett par år senare. I området bodde då 300 familjer, idag är det över 7 000.
Hoppets Stjärnas verksamhetschef Ulrika Kallin var på plats under festligheterna i veckan och sa:
– Vilken fantastiskt utveckling. Det är kul att vara här 30 år efter skolan invigdes. I dag har vi här 2 000 elever från förskola upp till high school, och vår lokala personal gör ett enastående jobb. Och vilken fest, barnen är så duktiga på att dansa och showa. En fin tradition! Ett stort tack till alla givare som stöttar vårt arbete i Filippinerna!
Star of hope Skolan i Taytay fyller 30! taytay 30th anni 19
Evenemang som dessa är viktiga för filippinare. De flesta städer, byar eller ”barrios” (stadsdelar) har minst en årlig ”fiesta” att räkna med.
Inför jubileumsdagen är skolbarnen med i hela beslutsprocessen och showerna är ofta en modern twist av traditionella och regionala danser. Man känner hur eleverna tänkt till i alla led, och denna filippinska ”fiesta” är en upplevelse för de flesta sinnena.
Barnen syr upp sina kläder, och tillverkar dekoren själva. De återvinner gamla plastflaskor, pappkartonger, flaskkapsyler och annat för att få till dekoren på ett smart sätt.
Star of hope Skolan i Taytay fyller 30! taytay 30th anni 32Star of hope Skolan i Taytay fyller 30! taytay 30th anni 14Star of hope Skolan i Taytay fyller 30! taytay 30th anni 44Star of hope Skolan i Taytay fyller 30! taytay 30th anni 37Star of hope Skolan i Taytay fyller 30! taytay 30th anni 31Star of hope Skolan i Taytay fyller 30! taytay 30th anni 20Star of hope Skolan i Taytay fyller 30! taytay 30th anni 25Star of hope Skolan i Taytay fyller 30! taytay 30th anni 6