16 november 2009
Skolan i Manila åter igång

Situationen i och omkring vår skola i Manila har nu återvänt till någon form av normalitet. Efter att skolan varit stängd på grund av de svåra översvämningarna håller man nu lektioner som vanligt igen. Även om det fortfarande pågår en hel del reparationer, klassrum återställs, dörrar byts ut och det saknas både skolbänkar och skolböcker.

Att skolan kommit igång igen är oerhört viktigt för barnen som mått och fortfarande mår, både fysiskt och psykiskt dåligt på grund av den svåra tyfonkatastrofen. Många av dem har drabbats av leptospiros, en influensaliknande sjukdom som orsakas av bakterier från råtturin som de kommit i kontakt med genom att så lång tid mer eller mindre vistats och utsatts för flodvattnet. Andra har drabbats av denguefeber orsakad av myggbett, tyfoidfeber, amöba och diarréer.
 
Inte utan anledning, är det många av barnen som är ledsna och deprimerade eftersom de förlorat alla sina personliga tillhörigheter; kläder, skor och skolböcker, detta utöver att många fått sina hem helt förstörda. Att i den situationen ha en skola att gå till, där de kan känna någon form av normalitet och komma undan den oerhört svåra situationen hemma betyder oerhört mycket.

Nästa steg i vår katastrofinsats kommer att vara renovering av de sämsta husen, mediciner till dem som drabbats av följdsjukdomar på grund av den långvariga översvämningen samt inköp av skolböcker och fortsatt renovering av vår skola.
Var med och ge en gåva till arbetet!