Mina sidor

2 februari 2019
Skolan i Infanta fyller 10 år!

I går var det det 10-års jubileum för vår skola i Infanta i Filippinerna. Det var flera uppträdanden från eleverna för gästerna inklusive skolans egna marchband. Alla hade förberett sig ordentligt och alla var jätteduktiga.
Dagen uppmärksammades även som en familjedag där barnens familjer bjöds in till aktiviteter och pick nick. Det serverades fisk, ris, kyckling, spagetti, och olika sötsaker så klart. Det var en mycket trevlig dag tillsammans på skolan.
Star of Hope Skolan i Infanta fyller 10 år! Infanta 10 year 9
Skolan har utvecklats stegvis sedan starten 2009 och detta läsår har skolan nästan 300 elever. Men arbetet började 2004 efter en naturkatastrof.
Senhösten 2004 drabbades östra delen av ön Luzon, där Infanta ligger, av flera svåra cyklonliknande stormar. När dessa svepte in över land så tog de med sig träd, buskar, tak, hela hus och annat i sin väg. Detta triggade flera jordskred på bergsluttningarna i området som begravde flera bostadsområden och byar. Sammanlagt dog eller saknas fler än 1 500 människor.
Hoppets Stjärna gjorde flera hjälpinsatser med mat och andra förnödenheter i direkt anslutning till katastrofen. Sedan påbörjades en långsiktig satsning. Vi byggde 300 bostäder, grävde vattenbrunnar och till slut byggde vi även en för- och grundskola som nu 2019 firar 10 år.
På skolan får eleverna sin grundutbildning och de har tillgång till rent dricksvatten och toaletter. Här finns en lekpark, och detta läsår började vi även datorutbildning för årskurs fyra och uppåt. Vi ha även flera fruktträd och en liten köksträdgård. Extra fokus ligger på att utveckla barnen inom sport, musik och kultur
Hoppets Stjärnas ledning var på plats och verksamhetschefen Ulrika Kallin sammanfattade dagen:
– Trevligt att vara här igen, och kul att se hur skolan och barnen utvecklas hela tiden. Det var också trevligt att träffa så många föräldrar på plats. Dagen började med regn, men det klarnade upp och blev en en riktigt angenäm dag för alla inblandande. Nu ser vi fram mot de tio kommande åren här i Infanta!
Star of Hope Skolan i Infanta fyller 10 år! Infanta 10 year 15
Star of Hope Skolan i Infanta fyller 10 år! Infanta 10 year 13
Star of Hope Skolan i Infanta fyller 10 år! Infanta 10 year 2
Star of Hope Skolan i Infanta fyller 10 år! Infanta 10 year 3
 
 

Skattereduktion

PENGAR TILLBAKA
Gåvor till Hoppets Stjärna ger dig rätt till skattereduktion.
I deklarationen får du tillbaka en fjärdedel av allt du gett.
Vi skickar siffrorna till Skatteverket åt dig om vi har ditt personnummer.

Att tänka på:
– Skatteverket räknar bara gåvor på 200 kr eller mer.
– Du måste ge minst 2 000 kronor sammanlagt per år.

Exempel:
Du ger 200 kr per månad i 12 månader, totalt 2400 kr.
Då får du 600 kr tillbaka. Din faktiska månadskostnad blir 150 kr.

Reglerna gäller för gåvor upp till 12 000 kr per år.