Mina sidor

26 februari 2012
Skolan i Hesse, Haiti, får ny vattenledning

Sedan jordbävningskatastrofen 2010 har Tidningen Land med läsare engagerat sig i byn Hesse, där Star of Hope driver en skola för 326 barn. Tillsammans kunde vi återuppbygga den raserade skolan och värva faddrar till barnen. Sedan gick Tidningen Land med läsare vidare till att samla in pengar till en vattenledning som beräknas vara färdig i mars. Vattenledningen kommer ge rent dricksvatten till barnen på Star of Hopes skola och på så vis minska risken för sjukdomar som diarrée och kolera. Den nya vattenledningen innebär också att barnen slipper ägna flera timmar om dagen åt att bära hem tungt vatten.

Nästa steg för Tidningen Land och deras läsare är att samla in pengar till en sömnadsutbildning, som kommer ge nya försörjningsmöjligheter till byns vuxna. Ett stort tack till Tidningen Land och deras generösa läsare, våra givare och faddrar. Tillsammans gör vi det möjligt!

STÖD ARBETET I HAITI – GE EN GÅVA HÄR! 

ELLER: 

GE BARN I HAITI EN BRA START I LIVET – BLI BARNFADDER HÄR! 

 

Star of Hope i Haiti

Star of Hope har arbetat i Haiti sen 1979 och driver i dagsläget sju skolor och ett barnhem. En av dessa skolor ligger i byn Hesse, på den avlägsna landsbygden. Denna totalförstördes av jordbävningskatastrofen 2010, men har kunnat återuppbyggas tack vare ett fantastiskt stöd från Tidningens Lands läsare, Star of Hopes faddrar och givare samt Radiohjälpen.

Skattereduktion

PENGAR TILLBAKA
Gåvor till Hoppets Stjärna ger dig rätt till skattereduktion.
I deklarationen får du tillbaka en fjärdedel av allt du gett.
Vi skickar siffrorna till Skatteverket åt dig om vi har ditt personnummer.

Att tänka på:
– Skatteverket räknar bara gåvor på 200 kr eller mer.
– Du måste ge minst 2 000 kronor sammanlagt per år.

Exempel:
Du ger 200 kr per månad i 12 månader, totalt 2400 kr.
Då får du 600 kr tillbaka. Din faktiska månadskostnad blir 150 kr.

Reglerna gäller för gåvor upp till 12 000 kr per år.