26 februari 2012
Skolan i Hesse, Haiti, får ny vattenledning

Sedan jordbävningskatastrofen 2010 har Tidningen Land med läsare engagerat sig i byn Hesse, där Star of Hope driver en skola för 326 barn. Tillsammans kunde vi återuppbygga den raserade skolan och värva faddrar till barnen. Sedan gick Tidningen Land med läsare vidare till att samla in pengar till en vattenledning som beräknas vara färdig i mars. Vattenledningen kommer ge rent dricksvatten till barnen på Star of Hopes skola och på så vis minska risken för sjukdomar som diarrée och kolera. Den nya vattenledningen innebär också att barnen slipper ägna flera timmar om dagen åt att bära hem tungt vatten.

Nästa steg för Tidningen Land och deras läsare är att samla in pengar till en sömnadsutbildning, som kommer ge nya försörjningsmöjligheter till byns vuxna. Ett stort tack till Tidningen Land och deras generösa läsare, våra givare och faddrar. Tillsammans gör vi det möjligt!

STÖD ARBETET I HAITI – GE EN GÅVA HÄR! 

ELLER: 

GE BARN I HAITI EN BRA START I LIVET – BLI BARNFADDER HÄR! 

 

Star of Hope i Haiti

Star of Hope har arbetat i Haiti sen 1979 och driver i dagsläget sju skolor och ett barnhem. En av dessa skolor ligger i byn Hesse, på den avlägsna landsbygden. Denna totalförstördes av jordbävningskatastrofen 2010, men har kunnat återuppbyggas tack vare ett fantastiskt stöd från Tidningens Lands läsare, Star of Hopes faddrar och givare samt Radiohjälpen.