Hoppets Stjärnas verksamhet runt om i världen vimlar av starka kvinnor.
En av dem vår socialarbetare Silvia i argentinska Saenz Peña. På Internationella kvinnodagen utsågs hon till ”Highlighted Woman 2019”; ett pris som delas ut till kvinnliga förebilder i Chaco-provinsen.

Silvia är en engagerad medarbetare och eldsjäl för Hoppets Stjärna i Argentina. För 20 år sedan började hon volontärarbeta och anställdes senare som socialarbetare.

Priset var en hyllning och ett erkännande till enastående kvinnor som utmärker sig på ett positivt sätt för att förbättra de mänskliga rättigheterna. Silvia har blivit känd för de goda resultaten bland de tonåringar och unga människor hon verkar. De flesta av ungdomarna lever i utsatthet och fattigdom. Silvia ger dem stöd och verktygen för att kämpa på och lyckas. Silvia berättar:

– Vi arbetar alla tillsammans för att förbättra situationen för de fattiga. Vi har alla våra roller. Viktigt för mig är att vara engagerad med ungdomarna, påverka dem i rätt riktning. Jag vill ge dem stöd och uppmuntra dem igenom svåra stunder, följa dem på deras utveckling och njuta med dem när deras mål har uppfyllts, och uppleva när deras familjers liv omvandlas på ett positivt sätt.

Silvia arbetar metodiskt och följer upp alla ungdomarna noggrant och stöttar så mycket det går.

– Jag gillar mitt jobb, jag följer viljan hos Jesus Kristus, och uppfyller Guds syfte när vi hjälper toba-folket och människor i utsatta situationer. Jag uppskattar att vara en del av arbetet och visionen som vi delar tillsammans.

Hoppets Stjärna har arbetat i Argentina sedan 1970-talet, och det är konstant en utmaning med hårt arbete och kreativa idéer för att förstärka arbetet. Ett fokus under 2019 ligger på att utveckla den förskola som ligger i Nam Qom utanför Saenz Pena. Självklart är Silvia en viktig del av arbetet framåt.

– Vi vill alltid förbättra vårt arbete, multiplicera brödet och fisken vi har, kunna nå fler människor, göra mer och kunna förbättra den sociala verkligheten genom det uppdrag vi har, säger Silvia.

Vi på Hoppets Stjärna uppskattar Silvias brinnande entusiasm för arbetet och är väldigt glada för hennes välförtjänta utmärkelse.

Dela med dina vänner: