Mina sidor

30 september 2009
Senaste nytt från Filippinerna

img_6258b

Översvämningen i Manila har nu sjunkit något, meddelar våra medarbetare på Filippinerna. Fortfarande måste de dock vada fram i knähögt vatten. Först nu börjar de kunna se den verkliga omfattningen av översvämningen allteftersom vatten sjunker undan mer och mer. Vår medarbetare Gani Coruna berättar att det värsta nu är det faktum att många av de redan utblottade, än en gång förlorat alla sina tillhörigheter. I tillägg till det man förlorat kommer den skada som vattnet lämnar efter sig, ett tjockt lager av lera täcker väggar, golv, tak, möbler. Leran måste avlägsnas innan den hinner stelna, då den istället förvandlas till en cementliknande substans.

För våra medarbetare finns naturligtvis vår skola i fokus, hela undervåningen måste saneras från lera och de rester som vattnet lämnat efter sig. Samtidigt försöker man även prioritera alla de familjer som har förlorat allt.

Vi har nu även fått kontakt med vår by Ilog i Infanta. Där har vattnet redan sjunkit undan och livet börjat återgå till det normala igen.

Mark Presson, vår chef för humanitära insatser, arbetar just nu med Sida, SMR och flera andra partners för att få statliga bidrag till inköp av rent vatten och mat för att täcka de drabbades mest grundläggande behov. Samtidigt som man i Manila just nu pustar ut och försöker få livet att fungera igen, bävar man inför hoten om de nya tyfoner som är på väg mot Filippinerna.

Ge en gåva till vår katastroffond redan idag
SMS:a STAR till 72930 och ge 100:- eller sätt in en gåva på 90 02 53-6, märk inbetalningen ”Katastrof Filippinerna”

 

Skattereduktion

PENGAR TILLBAKA
Gåvor till Hoppets Stjärna ger dig rätt till skattereduktion.
I deklarationen får du tillbaka en fjärdedel av allt du gett.
Vi skickar siffrorna till Skatteverket åt dig om vi har ditt personnummer.

Att tänka på:
– Skatteverket räknar bara gåvor på 200 kr eller mer.
– Du måste ge minst 2 000 kronor sammanlagt per år.

Exempel:
Du ger 200 kr per månad i 12 månader, totalt 2400 kr.
Då får du 600 kr tillbaka. Din faktiska månadskostnad blir 150 kr.

Reglerna gäller för gåvor upp till 12 000 kr per år.