Mina sidor

19 oktober 2011
Ryska myndighetspersoner på besök i Sverige

Under en veckas tid har en grupp högt uppsatta chefer från staden Kaluga i Ryssland besökt olika myndigheter som arbetar med barn med särskilda behov i Norrköping. Hoppets Stjärna har arrangerat resan med syfte att visa hur Sverige arbetar med barn med funktionsnedsättning.

– Ryssland har ett annat system för att ta hand om barn med särskilda behov. Just nu lagstiftar man om en förändring men man saknar kunskap och erfarenhet när det gäller omhändertagande av barn med funktionsnedsättningar. Då är samverkansprojekt som detta värdefullt. Men meningen är inte att de ska ta svenska modeller och översätta till ryska, utan att man ska få uppslag!

Det säger Inger Lilja, som arbetar som specialistpedagog för Hoppets Stjärna och har spenderat mycket tid i bland annat Ryssland för att visa hur vi arbetar i Sverige. Gruppen från Ryssland har bland annat fått besöka lekterapiavdelningen på ett sjukhus, ett dagcenter, skolor och förskolor.

–Jag är väldigt imponerad över den personlighet som finns på svenska institutioner, säger Svetlana Mednikova när hon ska sammanfatta erfarenheterna från besöket. –Barnens bästa är verkligen i centrum här.

Stöd vårt viktiga arbete för barn världen över – Ge en gåva här! 

 

Skattereduktion

PENGAR TILLBAKA
Gåvor till Hoppets Stjärna ger dig rätt till skattereduktion.
I deklarationen får du tillbaka en fjärdedel av allt du gett.
Vi skickar siffrorna till Skatteverket åt dig om vi har ditt personnummer.

Att tänka på:
– Skatteverket räknar bara gåvor på 200 kr eller mer.
– Du måste ge minst 2 000 kronor sammanlagt per år.

Exempel:
Du ger 200 kr per månad i 12 månader, totalt 2400 kr.
Då får du 600 kr tillbaka. Din faktiska månadskostnad blir 150 kr.

Reglerna gäller för gåvor upp till 12 000 kr per år.