Johan Sjöblom, reporter på tidningen Land, besökte i september vår nybyggda skola i byn Hesse på den Haitiska landsbygden. Skolan raserades under jordbävningen 2010 och har kunnat återuppbyggas tack vare ett fantastiskt engagemang från tidningen Lands läsare och Radiohjälpen. Nu vill Land samla in pengar till en vattenledning till skolan. Johan Sjöbloms egna ord om besöket: 

Vilken fantastisk skola. Vilket jobb alla har gjort. Från alla som burit vatten, plockat sten, till arkitekter och läsare som samlat in pengar.

Ytterligare ett bevis på att tillsammans är vi starka.

Att skolan är klar betyder inte att det är slutet på vårt samarbete. Det är bara början. Nu laddar vi för att samla in pengar till en vattenledning till skolan. Det betyder bättre hygien, bättre förutsättningar för matlagningen, lättare att dra igång trädprojektet som i sin tur ska motverka erosionen. Dessutom kan barnen ägna sig åt roligare saker än att bära vatten på sin fritid.

Kul också att se den stolthet hos lärarna – som nu blev ännu mer motiverade att utbilda sig till en modernare pedagogik, hos byalaget – som blivit ännu mer motiverade att skapa fler förbättringar i byn, hos mammorna och barnen vars dröm om att gå i en riktig skola igen äntligen blivit sann.

Det här är något som alla som på något sätt varit inblandade ska vara riktigt stolta över.

/Johan Sjöblom, Land

VAR MED OCH ÅTERUPPBYGG HAITI! 

Dela med dina vänner: