28 januari 2013
Rapport från sykursen i Hesse, Haiti

Star of Hope sömnadskurser

I Haiti arrangerar Star of Hope sömnadskurser på den fattiga landsbygden. Syftet med kurserna är att ge människor en välbehövd och långsiktig inkomstkälla. Myrtha D’or, vår verksamhetsledare i landet, håller i kurserna. Detta är hennes senaste rapport: 

Medan skolorna i byn Hesse var stängda över jul och barnen njöt av sin ledighet, tränade mina sömnadselever på att sy blusar med olika kragar, V-, U- och rundformade. Jag gav instruktioner och visade mönster på detta under en dag – sedan fick de gå hem och klippa och sätta ihop blusarna på egen hand. En enorm utmaning!

Även om inte alla klarade hemläxan helt felfritt, är jag stolt över varje elevs hårda arbete och försök att lyckas med uppgiften, utan något stöd från mig.

Det var också väldigt roligt att uppleva det goda humör och all den humor som råder i klassrummet, även när jag delade ut kritik. Jag tror det är för att alla, på något vis, ändå hade lyckats sy fyra blusar utan hjälp från mig. 

Kursen fortsätter, härnäst ska eleverna lära sig sy en sjömanskrage!

To be continued….

Myrtha D’or, verksamhetsledare för Star of Hope Haiti

Sömnadskurser i Haiti:

Star of Hopes sömnadskurser anordnas på den fattiga landsbygden i Haiti, där människor är i stort behov av inkomster. På kursen lär sig eleverna, varav en majoritet är unga mammor, tekniker och färdigheter som gör att de kan tillverka kläder för försäljning.

Ge en gåva till sömnadskurser, så ger du människor en inkomst och nytt framtidshopp!

Bli Landsfadder du med eller ge en gåva som gör skillnad.