Mina sidor

31 augusti 2011
”Bara bistånd utrotar inte svälten”

Biståndsminister Gunilla Carlsoon tillsammans med Hoppets Stjärnas generalsekreterare Lennart Eriksson vid en Välgörenhetskonsert till förmån för Haiti, foto: Mikael Good

”Torkan på Afrikas horn är den värsta på 60 år, men faktum är att hungersnöden hade kunnat förhindras. Det lidande vi ser och försöker mildra är symptom på ett större problem. Människorna i de drabbade länderna har i decennier plågats av krig, rätts- och laglöshet, korruption och auktoritära regimer. Ytterst sett är det inte torka eller missväxt som har skapat den här katastrofen. Det är brist på demokrati, säkerhet och respekt för mänskliga rättigheter.”
skriver biståndsminister Gunilla Carlsson i en debattartikel i gårdagens SVD. Det är sant, även om insikten inte hjälper alla dem som just nu lider.
Läs hela artikeln här

Hand i hand med biståndet till dem som just nu svälter, måste vi fortsätta arbeta för att det uppväxande släktet ska lära sig vad demokrati innebär, de måste lära sig respektera sig själva, andra och sin miljö och de måste våga tro att de själva kan vara med och påverka.

På våra för- och grundskolor runt om i världen arbetar vi långsiktigt för att ge våra fadderbarn det som borde vara alla barns rätt; grundläggande utbildning, mat, omsorg, trygghet, tid för lek och vila och en miljö där de får lära sig att de har ett värde som människor, precis som bästa vännen, skolkamraten i årskursen över och t o m de där småttingarna som nyss börjat i förskolan. Det vi lär oss som barn hänger med resten av livet. Det är ett långsiktigt arbete och det tar tid – men det skapar förändring.

Hjälp oss skapa en bättre värld – bli fadder!

Skattereduktion

PENGAR TILLBAKA
Gåvor till Hoppets Stjärna ger dig rätt till skattereduktion.
I deklarationen får du tillbaka en fjärdedel av allt du gett.
Vi skickar siffrorna till Skatteverket åt dig om vi har ditt personnummer.

Att tänka på:
– Skatteverket räknar bara gåvor på 200 kr eller mer.
– Du måste ge minst 2 000 kronor sammanlagt per år.

Exempel:
Du ger 200 kr per månad i 12 månader, totalt 2400 kr.
Då får du 600 kr tillbaka. Din faktiska månadskostnad blir 150 kr.

Reglerna gäller för gåvor upp till 12 000 kr per år.