flykt_vatten
Dödssiffrorna efter helgens översvämningar på Filippinerna stiger. På tisdagen uppgav regeringen att minst 240 människor omkommit då tyfonen Ketsana drog in över Filippinerna under lördagen och la 80% av huvudstaden Manila under vatten.
Gani Coruna, ansvarig för Star of Hope, Philippines berättar:
– Tyfonen har orsakat den värsta katastrof jag sett under min livstid. Detta kommer att bli Star of Hope Philippines största katastrofinsats någonsin.
Hoppets Stjärnas skolor, både inne i Manila och i den nybyggda byn Ilog i Infanta, är nu fyllda av flyktingar, barn och vuxna som flytt undan vattenmassorna. Till skillnad från de enkla hem som de flesta av dem bor i är skolorna robusta och stadiga byggnader som tål både översvämningar och jordbävningar. Dessvärre är all utrustning som dörrar, bord och stolar, andra möbler, böcker och läromedel förstörda då första våningen är fylld av 1,5 meter vatten.

Vi har ännu inte fått några rapporter om att något av våra fadderbarn omkommit även om de flesta förlorat både sina hem och ägodelar.

De drabbade kommer att behöva vårt stöd med mat kläder och hjälp att bygga upp sina hem igen. Vi behöver också gå in med stöd till våra skolor för att ersätta det material som är förstört. Detta samtidigt som man på Filippinerna bävar inför de rapporter man fått om nya tyfoner som är på väg.

Ge en gåva till vår katastroffond på plusgiro 90 02 53-6
eller SMS:a STAR till 72930 och ge 200 kronor direkt.

Läs om katastrofen på DN

Dela med dina vänner: