Mina sidor

25 augusti 2012
Orkanen Isaac slår ner över Haiti idag

Tidigt lördag morgon nådde den tropiska stormen Isaac södra Haiti med starka vindar, kraftiga regn och höga vågor. Oron är nu stor för ett land som ännu inte återhämtat sig sedan jordbävningskatastrofen 2010.

Särskilt utsatta är de 300.000 människor som fortfarande bor i tält sedan jordbävningen. De har inget som helst skydd mot stormen. Haitis president, Michel Martelly, har besökt lägren och uppmanat människor att söka skydd. Många har dock ingenstans att ta vägen.

Vi på Star of Hope oroar oss givetvis för de projektbyar som ligger i stormens väg. Än så länge har vi inte kunnat nå våra medarbetare i landet och kan därför inte berätta något om situationen för våra fadderbarn, deras familjer och skolorna vi stödjer. Det vi vet sedan tidigare är att kraftiga regnfall som detta brukar orsaka kraftiga jordskred, där stora mängder lera drar in över byar och skadar människor, boskap och bostadshus.

Vi kommer självklart att följa händelseutvecklingen under dagen och försöka få fram information om våra fadderbarn och projekt. Du kan redan nu ge en gåva till arbetet i Haiti: 

GE EN GÅVA HÄR!

LÄS MER SAMT SE FILM OM ORKANEN ISAACS FRAMFART HÄR

Star of Hope i Haiti:

Star of Hope har arbetat i Haiti sedan 1979 och driver idag sju skolor och ett barnhem i landet.

Sedan starten har Star of Hope bland annat byggt och renoverat skolor, ordnat vattensystem och borrat brunnar, gett utsäde till bönder samt anordnat sömnadskurser som ger människor ett yrke och därmed en försörjning. Arbetet intensifierades i samband med jordbävningskatastrofen 2010 då vi gick in med omfattande humanitärt stöd. Sedan dess har vi arbetat med att återuppbygga och förbättra våra projekt i landet. 

Skattereduktion

PENGAR TILLBAKA
Gåvor till Hoppets Stjärna ger dig rätt till skattereduktion.
I deklarationen får du tillbaka en fjärdedel av allt du gett.
Vi skickar siffrorna till Skatteverket åt dig om vi har ditt personnummer.

Att tänka på:
– Skatteverket räknar bara gåvor på 200 kr eller mer.
– Du måste ge minst 2 000 kronor sammanlagt per år.

Exempel:
Du ger 200 kr per månad i 12 månader, totalt 2400 kr.
Då får du 600 kr tillbaka. Din faktiska månadskostnad blir 150 kr.

Reglerna gäller för gåvor upp till 12 000 kr per år.