1 oktober 2011
Olesya har fått en ny mamma

Tina Pavlova i mitten, tillsammans med Olesya och Nastya, en av våra andra tjejer på Grace, foto: Natalia Kirillova

Barn mår bäst av att få växa upp i en familj. Det är något som vi på Star of Hope tror på och arbetar för. Men, ibland händer det som inte får hända och den egna familjen är inte längre den trygga plats den borde vara.

För Olesya från St Petersburg gick det så långt att hennes mamma fråntogs sin föräldrarätt och Oleysa fick flytta in på ett barnhem. Olesya vantrivdes och längtade hem, trots att mamma är svårt alkoholiserad. Hon blev alltmer deprimerad och sluten. Våra medarbetare från familjecentret Grace gjorde vad de kunde för henne men så länge Oleysa är under 18 är det ryska staten som ansvarar för henne och då måste hon stanna på barnhemmet.

I somras hittade man en lösning, Oleysa har nu fått flytta hem till Tina Pavlova, en av medarbetarna på Grace. Som Oleysas fostermamma har hon officiellt tagit över ansvaret från staten. Oleysa mår idag mycket bättre, hon är gladare, pratar mer och håller som bäst på att bekanta sig med sina nya klasskompisar på privatskola Epigraf, där hon fått en plats gratis.

De behövs fler faddrar, kanske är du en av dem?