Mina sidor

Gåvokorg

25 augusti 2011
Översvämningar i spåren av Irene och fortsatt torka på Afrikas horn

Klimatförändringar, växthuseffekter eller bara naturens nycker, oavsett vilket så är konsekvenserna för dem som drabbats katastrofala. Norra Haiti rapporterar om svåra översvämningar som orsakat kraftiga skador, man har tvingats evakuera flera familjer då både hus och jordbruksmark förstörts.

Inga av våra projekt eller fadderbarn har kommit till skada även om vår medarbetare Tony berättar att Bois Negresse fått en hel del regn liksom Marigot och delar av Port-au-Prince.

Samtidigt fortsätter den extrema torkan på Afrikas horn. Vi lider med alla dem som just nu kämpar för sitt liv. Vår insamling för att bistå de drabbade fortsätter. Just nu är ett team från Star of Hope Kenya på väg mot nordöstra Kenya där de kommer att koncentrera sin hjälp till Luitani i området Turkana, ett av de områden i Kenya som drabbats svårt av torkan. Star of Hope har kontakter i området sedan 70-talet, då vår moderorganisation Tältmissionen arbetade i området.
Här finns inga stora flyktingläger, hjälpen kommer att distribueras till den svårt drabbade lokalbefolkningen.
Vi fortsätter också kanalisera hjälp genom organisationen IAS, den hjälpen går bland annat till flyktingläger inne i Somalia och vid kenyanska gränsen.

Framförallt är det mat som behövs; majs, bönor, ris och matolja.
Maten köps lokalt, det finns mat tillgänglig i bland annat Kenya, och transporteras till Mogadishu och Luitani. Med transporter och samordning kostar ett livsmedelspaket 195 kr per familj. Knappt 200 kronor, vad får vi för det här hemma, pizza och godis till fredagsmyset kanske?

Rädda en familj från svält – kan du ge 250 kronor?

Skattereduktion

PENGAR TILLBAKA
Gåvor till Hoppets Stjärna ger dig rätt till skattereduktion.
I deklarationen får du tillbaka en fjärdedel av allt du gett.
Vi skickar siffrorna till Skatteverket åt dig om vi har ditt personnummer.

Att tänka på:
– Skatteverket räknar bara gåvor på 200 kr eller mer.
– Du måste ge minst 2 000 kronor sammanlagt per år.

Exempel:
Du ger 200 kr per månad i 12 månader, totalt 2400 kr.
Då får du 600 kr tillbaka. Din faktiska månadskostnad blir 150 kr.

Reglerna gäller för gåvor upp till 12 000 kr per år.