För någon månad sedan hade vi ett upprop inför regn- och tyfonperioden och de årliga återkommande översvämningarna. Målet var att köpa in en ordentlig vattenpump så vi kan pumpa undan vattnet på skolgården i filippinska Taytay vid översvämningar. Tack vare generösa gåvor från er lojala givare kunde vi nyligen köpa två vattenpumpar med hög kapacitet. I förra veckan fick vi de sista tillbehören. Det var mycket bra tajming, bara någon dag senare slog en ordentlig regnstorm till mot Filippinerna och skolan översvämmades, så vi fick testa utrustningen med en gång.

Normalt sett tar det dagar och veckor innan allt vatten är borta. Nu kunde vi pumpa ut stora delar av vattenmassorna under helgen. Området där skolan ligger växer kontinuerligt och avloppssystemen räcker inte till, och alla nya vägar och byggnader gör att äldre områden som vår skola lätt översvämmas vid regnstormarna.

Att få bort vattnet omgående är viktigt inta bara så att barnen snabbt kan återvända till skolan. Det gör att den förargliga denguemyggan inte kan etablera sig.  Denguefeber sprider sig snabbt i Filippinerna och många insjuknar i rasande fart på sina håll.

Tack ännu en gång till alla som skänkte en gåva till dessa nödvändiga vattenpumpar.

Dela med dina vänner: