Mina sidor

10 oktober 2020
Ny vattenstation i Marigot!

I slutet av september byggde vi en ny vattenstation i Marigot, Haiti. Detta är den fjärde vattenbrunnen som Hoppets Stjärna har grävt för Marigots befolkning, som tidigare haft dålig tillgång till rent dricksvatten.
En av brunnarna finns inne på skolgården så att eleverna har tillgång till vatten. De andra brunnarna är placerade i tre av Marigots mest fattiga områden.
Den senaste brunnen, som var planerad till mars 2020, sköts upp på grund av säkerhetsrisken och pandemikrisen. Den borrades äntligen i slutet av september och är 100 meter djup. En vecka efter det nya borrhålet borrades så var pumpen redan i drift.
Marigot är en fattig plats som många andra i Haiti, där Hoppets Stjärna har stöttat samhällsutvecklingsarbete i över 22 år. Innan Hoppets Stjärna började arbeta i byn brukade folk gå långt för att hämta vatten från floden för att dricka, laga mat och tvätta sig. Sedan 1998 fram till idag har Hoppets Stjärna hjälpt till att borra dessa fyra vattenbrunnar i Marigot för att förbättra befolkningens levnadsförhållanden.
Idag är alla fyra vattenbrunnarna i Marigot i drift. Alla är glada över att ha tillgång till säkert dricksvatten. De är otroligt tacksamma eftersom de inte behöver gå två timmar för att få en hink med vatten och gå hem med den på huvudet. Det är ett faktum att dricksvattnet vi tillhandahåller i Marigot minskar antalet dödsfall orsakade av diarré och COVID-19-viruset.
Det är svårt att ens föreställa sig glädjen byborna känner av att kunna fylla sin hink på ett så enkelt sätt. Sedan Hoppets Stjärna började arbeta i Haiti har vi stöttat fler än 40 vattenprojekt i byarna vi arbetar i.
Tack för ditt stöd!
Star of Hope Ny vattenstation i Marigot! haiti 10
Star of Hope Ny vattenstation i Marigot! Marigot small 4
Star of Hope Ny vattenstation i Marigot! marigot 1 1 Star of Hope Ny vattenstation i Marigot! marigot 2 1 Star of Hope Ny vattenstation i Marigot! marigot 3 Star of Hope Ny vattenstation i Marigot! marigot 5 Star of Hope Ny vattenstation i Marigot! marigot 6  Star of Hope Ny vattenstation i Marigot! marigot 8 Star of Hope Ny vattenstation i Marigot! marigot 9
 

Skattereduktion

PENGAR TILLBAKA
Gåvor till Hoppets Stjärna ger dig rätt till skattereduktion.
I deklarationen får du tillbaka en fjärdedel av allt du gett.
Vi skickar siffrorna till Skatteverket åt dig om vi har ditt personnummer.

Att tänka på:
– Skatteverket räknar bara gåvor på 200 kr eller mer.
– Du måste ge minst 2 000 kronor sammanlagt per år.

Exempel:
Du ger 200 kr per månad i 12 månader, totalt 2400 kr.
Då får du 600 kr tillbaka. Din faktiska månadskostnad blir 150 kr.

Reglerna gäller för gåvor upp till 12 000 kr per år.