Även 2017 års upplaga av vår getkampanj fick fantastisk respons. Tack vare alla generösa givare kunde vi än en gång investera i getter till utsatta barn och deras familjer i Haiti. Stort tack för din gåva!

Getterna beställdes i vår gåvoshop och beställarna fick gåvobevis att ge bort till nära och kära, med löfte om att geten skulle flytta in hos en fattig familj i Haiti.

Vårt varmaste tack till alla som valde att ge bort dessa julklappar till förmån för Hoppets Stjärna! Tack vare er får haitiska familjer nu en ny och långsiktig inkomstkälla som ger dem möjlighet att köpa bland annat mediciner, skolmaterial och utsäde till sina jordbruk.

Getterna delades ut i februari 2018 eftersom priserna i landet gick upp extremt mycket inför julfirandet, vilket gjorde det svårt att köpa getter till rimliga priser. Genom att avvakta lite kunde vi se till att de insamlade medlen räckte till så många getter som möjligt.
Sedan getprogrammet initierades 2009 har tusentals getter delats ut till barn som bor i fattiga byar i Haiti. Här, där ingen har något bankkonto, fungerar getterna som en ekonomisk säkerhet. Om någon i familjen plötsligt blir sjuk, eller om du behöver reparera sitt hus, kan du sälja en get för att få pengar. Därför utgör det en trygghet för familjerna att ha ett par getter på tomten. De är billiga i drift och klarar sig väldigt bra själva.

Flera personer i varje byledning är utbildade i hur man vårdar getter, när det gäller exempelvis vaccination och parning, och det säkerställer getprogrammets framgång även på lång sikt.

En annan viktig del av projektet är villkoret att den som fått en get sedan måste ge bort dess första killing till någon annan i byn. Var och en som som blivit hjälpt får alltså i sin tur hjälpa någon annan, och på så vis sprider sig hjälpen som ringar på vattnet.

Dela med dina vänner: