Mina sidor

15 mars 2018
Ny succé för getkampanjen!

Även 2017 års upplaga av vår getkampanj fick fantastisk respons. Tack vare alla generösa givare kunde vi än en gång investera i getter till utsatta barn och deras familjer i Haiti. Stort tack för din gåva!
Getterna beställdes i vår gåvoshop och beställarna fick gåvobevis att ge bort till nära och kära, med löfte om att geten skulle flytta in hos en fattig familj i Haiti.
Vårt varmaste tack till alla som valde att ge bort dessa julklappar till förmån för Hoppets Stjärna! Tack vare er får haitiska familjer nu en ny och långsiktig inkomstkälla som ger dem möjlighet att köpa bland annat mediciner, skolmaterial och utsäde till sina jordbruk.
Getterna delades ut i februari 2018 eftersom priserna i landet gick upp extremt mycket inför julfirandet, vilket gjorde det svårt att köpa getter till rimliga priser. Genom att avvakta lite kunde vi se till att de insamlade medlen räckte till så många getter som möjligt.
Sedan getprogrammet initierades 2009 har tusentals getter delats ut till barn som bor i fattiga byar i Haiti. Här, där ingen har något bankkonto, fungerar getterna som en ekonomisk säkerhet. Om någon i familjen plötsligt blir sjuk, eller om du behöver reparera sitt hus, kan du sälja en get för att få pengar. Därför utgör det en trygghet för familjerna att ha ett par getter på tomten. De är billiga i drift och klarar sig väldigt bra själva.
Flera personer i varje byledning är utbildade i hur man vårdar getter, när det gäller exempelvis vaccination och parning, och det säkerställer getprogrammets framgång även på lång sikt.
En annan viktig del av projektet är villkoret att den som fått en get sedan måste ge bort dess första killing till någon annan i byn. Var och en som som blivit hjälpt får alltså i sin tur hjälpa någon annan, och på så vis sprider sig hjälpen som ringar på vattnet.
Star of Hope Ny succé för getkampanjen! 201802 HAJeanton goat flicka
Star of Hope Ny succé för getkampanjen! 201802 HA Dano goat samling
Star of Hope Ny succé för getkampanjen! 201802 HAJeanton goat flicka pappa
Star of Hope Ny succé för getkampanjen! 201802 HA Boyer goat pojke

Skattereduktion

PENGAR TILLBAKA
Gåvor till Hoppets Stjärna ger dig rätt till skattereduktion.
I deklarationen får du tillbaka en fjärdedel av allt du gett.
Vi skickar siffrorna till Skatteverket åt dig om vi har ditt personnummer.

Att tänka på:
– Skatteverket räknar bara gåvor på 200 kr eller mer.
– Du måste ge minst 2 000 kronor sammanlagt per år.

Exempel:
Du ger 200 kr per månad i 12 månader, totalt 2400 kr.
Då får du 600 kr tillbaka. Din faktiska månadskostnad blir 150 kr.

Reglerna gäller för gåvor upp till 12 000 kr per år.