3 juli 2012
Ny förskola invigd i Brasilien

235 barn kommer varje dag till nya förskolan

Under förra veckan invigdes den femte förskolan på fem år i São Paulo, Brasilien. Där får nu 235 barn i åldrarna 0-4 år fem näringsriktiga mål mat om dagen, samt kärlek och omsorg från våra utbildade pedagoger.

Skolan ligger i ett mycket fattigt område som präglas av hög arbetslöshet, brottslighet och hopplöshet. I denna tillvaro ger förskolan framtidshopp och en bra start i livet till barn som fötts in i svåraste fattigdom. Skolan ger också hundratals fattiga föräldrar en trygg plats där de kan lämna sina barn på dagarna, medan de tjänar pengar till familjen.

Med på invigningsceremonin fanns bland andra mångmiljonstadens borgmästare, Gilberto Kassab. I sitt tal lovordade han Star of Hopes arbete och sa att han ville fortsätta kämpa för att São Paulos barn ska ha en trygg plats att visats på under dagarna, istället för att bli gatubarn och ägna sig åt droger och brottslighet.

Förskolan består av åtta klassrum, ett lekrum samt ett stort lekområde utanför byggnaden. Förskolan kommer att drivas av kommunen i São Paulo i samarbete med Star of Hope/Hoppets Stjärna.

GE EN BRA START TILL BARNEN I BRASILIEN – BLI LANDSFADDER HÄR! 

på nya förskolan får barnen kärlek och omsorg från våra utbildade pedagoger

På nya förskolan får barnen 5 mål mat om dagen

star of hopes nya förskola i brasilien