Mina sidor

Gåvokorg

17 juni 2024
”Nu lever jag min dröm!”
Qom-folket i norra Argentina har äntligen fått sin första representant i provinsdomstolen. Den nyblivne juristen är ingen mindre än vårt före detta fadderbarn Maximiliano Iván Gonzalez. – Utan stödet från Hoppets Stjärna hade jag inte nått hit idag, säger han.
Två män och en kvinna på kontor i Argentina

Det var den 11 mars som Maximiliano svors in på sin nya arbetsplats i Sáenz Peña. Där kommer han verka som administrativ assistent för ursprungsbefolkningens räkning.
– Mitt uppdrag är att representera mitt folk. Bland annat översätter jag lagar och andra texter för att mitt folk ska kunna läsa dem.

Maximiliano har alltid haft läshuvud och höga ambitioner. På gymnasiet tog han examen som fanbärare, ett hedersuppdrag som ges till årskursens främsta elever. Efter att ha studerat juridik och datavetenskap i provinshuvudstaden Resistencia fann han drömjobbet i sin gamla hemstad Sáenz Peña. I rekryteringsprocessen ingick ett omfattande prov.
– Jag kände mig lite nervös, men tack och lov gick det bra, och nu lever jag min dröm. Att få ett jobb som det här, det är något jag har drömt om ända sedan jag var barn.

Vad har Hoppets Stjärnas stöd betytt för dig?
– Det betydde allt. När jag behövde mat, studiestöd eller andra saker stängde de aldrig sina dörrar för mig. Jag vill tacka mina faddrar som hjälpt mig i alla lägen. Jag är också tacksam över stödet från min familj. Min dröm är också min familjs dröm, och de har hela tiden funnits vid min sida.
Vad säger dina vänner och bekanta?

– Hela Qom-gemenskapen gläder sig, för de har ju aldrig haft en juridisk representant förut. Jag hoppas att jag kan vara ett föredöme. Jag vill visa nästa generation att de också kan uppnå sina drömmar om de har ett mål och studerar flitigt.

Ung man gör tummen upp utanför sin arbetsplats i Argentina

Ung pojke i Argentina

Skattereduktion

PENGAR TILLBAKA
Gåvor till Hoppets Stjärna ger dig rätt till skattereduktion.
I deklarationen får du tillbaka en fjärdedel av allt du gett.
Vi skickar siffrorna till Skatteverket åt dig om vi har ditt personnummer.

Att tänka på:
– Skatteverket räknar bara gåvor på 200 kr eller mer.
– Du måste ge minst 2 000 kronor sammanlagt per år.

Exempel:
Du ger 200 kr per månad i 12 månader, totalt 2400 kr.
Då får du 600 kr tillbaka. Din faktiska månadskostnad blir 150 kr.

Reglerna gäller för gåvor upp till 12 000 kr per år.