26 juni 2020
Nu handlar allt om att mätta ett barn

Det har nu gått tre månader av den märkligaste tid som jag någonsin har upplevt. Under dessa månader har vi sett konsekvenserna av virusets härjningar över hela världen och fått bevittna hur regeringar tagit drastiska beslut för att minska spridningen. Den här pandemin påverkar oss alla.
Mitt i krisen är det en enorm lättnad för mig att se hur ni givare fortsätter att ställa upp på ett fantastiskt sätt, så att vi i vår tur kan fortsätta ge stöd och hjälp till barnen. Det behövs verkligen – för pandemin slår extremt hårt mot våra fattigaste projektländer. Jag kommer aldrig att kunna skaka av mig det rättframma besked som jag fick av min vän och kollega Tony i Haiti: ”Om inte Covid-19 dödar oss så gör svälten det.”
Det sätter allt som sker i perspektiv. Covid-19 är inte bara dödligt för den som blir sjuk. Viruset är också dödligt för att land efter land störtas ner i en eskalerande svältkatastrof. Det är en ofrånkomlig konsekvens när ekonomin rasar samman i samhällen där folket redan innan krisen kämpade för att få mat för dagen.
Den fruktansvärda sanningen är att människor kommer svälta ihjäl.
Och jag önskar att vi kunde göra tusen gånger mer, men allt handlar om resurser. Därför sätter jag än en gång mitt hopp till dig. Det jag ber dig om är mat, helt enkelt. Vi kan inte rädda hela världen, men vi ska kämpa med näbbar och klor för vartenda barn som vi har tagit under våra vingar. Då kan vi rädda ett barn, och ett till, och ett till.
Och för ett barn, som får äta sig mätt av den mat du skänker, gör du all skillnad i världen.
Hoppfulla hälsningar
Star of hope Nu handlar allt om att mätta ett barn underskrift ulrika kallin eriksson
Ulrika Kallin Eriksson, Verksamhetschef
 

Ja, jag vill mätta så många barn jag kan! >>