4 maj 2019
Nödhjälpen framme i Argentina.

Nu i veckan har vi delat ut de första matpaketen till de översvämningsdrabbade familjerna i norra Argentina. De innehåller bland annat mjöl, socker, matolja, och andra förnödenheter. Alla är otroligt glada och tacksamma för den hjälp de fått. Äntligen kan barnen få lite mat och varm mjölk i magen.
Det har varit tidskrävande för personalen då det är svårt att komma fram på sina håll, men de har fått fin hjälp av volontärer.
Vi har även delat ut madrasser till behövande familjer. Dels till de som bor kvar i vår yrkesskola som fungerar som evakueringscenter, dels till familjer som har haft möjlighet att återvända till sina bostäder. Nu kan  familjer och fadderbarn sova lite bekvämare.
Star of hope Nödhjälpen framme i Argentina. Argentina food 7
Situationen är fortfarande allvarlig. Och det varnas för nya översvämningar om regnstormarna kommer tillbaka till området. Detta var den tredje översvämningen på drygt ett år och den allvarligaste. Folk är nu utmattade efter den senaste periodens regnoväder, översvämningar och den allmänna situationen.
Det har varit en jobbig period i Argentina de senaste åren med en utdragen ekonomisk kris, hög inflation och politisk instabilitet. I Chaco-provinsen, där vi arbetar, lever 50% av befolkningen i fattigdom. Bland minoritetsbefolkningarna är det ännu värre. Bland dem lever över 80% i fattigdom.
Stort tack till alla som skänkt en gåva till de behövande i Argentina.
Star of hope Nödhjälpen framme i Argentina. Argentina food 6
Star of hope Nödhjälpen framme i Argentina. Argentina food 4
Star of hope Nödhjälpen framme i Argentina. Argentina food 5
Star of hope Nödhjälpen framme i Argentina. Argentina food 9
Star of hope Nödhjälpen framme i Argentina. Argentina food 8
Star of hope Nödhjälpen framme i Argentina. Argentina food 12
Star of hope Nödhjälpen framme i Argentina. Argentina food 13
Star of hope Nödhjälpen framme i Argentina. Argentina food 14
Star of hope Nödhjälpen framme i Argentina. Argentina food 10