Mina sidor

1 mars 2012
Möt ”Auntie Susan”, en av våra engagerade lärare

Auntie Susan tar hand om fadderbarnen i Trinidad

Barnens favorit, Susan Williams-Graham, har arbetat på vår förskola i Trinidad de senaste åtta åren. Under denna tid har hon mött, utbildat och haft omsorg om hundratals fadderbarn.

Susan älskar att arbeta med barnen, och barnen älskar att vara med henne. Det är längesedan någon kallade henne ”fröken”, alla barn kallar henne för Auntie Susan, alltså tant eller moster Susan.

Ett av Susans ansvarsområden är att ta hand om de som nyss börjat förskolan och kanske är ifrån sina föräldrar för första gången. Under åren har hon fått torka en del tårar, men delat desto fler skratt med våra fadderbarn i Trinidad.

GE BARN EN BRA START I LIVET – BLI STJÄRNFADDER!

Star of Hope i Trinidad:

I Trinidad ger Star of Hope stöd till förskolor som ligger i fattiga slumområden. Grundskolan i Trinidad är på papperet tillgänglig för alla, då den är både gratis och obligatorisk. Verkligheten är dock en annan då det krävs av barnen ska ha gått på förskola innan de får börja grundskolan, och där lärt sig grundläggande kunskaper.

För fattiga familjer är detta ett stort problem, då bra förskolor är oftast privata och har så höga terminsavgifter att de inte har råd att låta barnen gå dit. Detta gör att den redan fattiga befolkningen döms till ett liv i fortsatt fattigdom, med få möjligheter att förändra sin situation.

Målet med Star of Hopes förskolverksamhet i Trinidad är att ge fattiga barn de kunskaper som krävs för att de ska kunna komma in på grundskolan, så att de i framtiden har bättre möjligheter att kunna styra sina egna liv.

Skattereduktion

PENGAR TILLBAKA
Gåvor till Hoppets Stjärna ger dig rätt till skattereduktion.
I deklarationen får du tillbaka en fjärdedel av allt du gett.
Vi skickar siffrorna till Skatteverket åt dig om vi har ditt personnummer.

Att tänka på:
– Skatteverket räknar bara gåvor på 200 kr eller mer.
– Du måste ge minst 2 000 kronor sammanlagt per år.

Exempel:
Du ger 200 kr per månad i 12 månader, totalt 2400 kr.
Då får du 600 kr tillbaka. Din faktiska månadskostnad blir 150 kr.

Reglerna gäller för gåvor upp till 12 000 kr per år.