25 april 2013
Möt Daniel Almeida, ett av våra många busfrön

Daniel Almeida går på star of hopes skola i Montes Claros, Brasilien

Daniel Almeida är en nioårig kille som går i årskurs två på vår skola i Montes Claros, Brasilien. Att utbildning är något oerhört bra och viktigt säger ju vuxna ofta, men vad tycker Daniel? 

Vad tycker du om skolan, Daniel? 

Jag tycker jättemycket om att vara i skolan, träffa kompisar och sånt. Det är kul att lära sig saker också, och fröken är väl snäll. Det jobbiga är att man måste sitta stilla så mycket hela tiden! Fröken måste säga till mig hela tiden och tvingar mig att sitta längst fram så hon kan ”hålla ett öga på mig”, som hon säger. Men det allra roligaste är helt klart fredagarna då vi får bada i skolans pool! ´

Vad gör du efter skolan?

Jag går hem till mitt hus igen. Jag bor tillsammans med mamma, mormor, systrar, kusiner och kusinbarn, vi är sammanlagt… få se nu… TIO personer i ett hus med tre rum. När jag kommer hem så gör jag först läxorna, sen går jag ut och spelar fotboll med kompisar på gatan. Och så brukar vi leka med drakar i luften också. Och så spelar jag flöjt!

Vad vill du göra när du är stor?

Bli fotbollsproffs!

Daniel bor i ett fattigt slumområde ungefär tio minuters promenad från Star of Hopes skola i Montes Claros. Tack vare skolan, med allt stillasittande, får Daniel en bra start i livet och därmed nya framtidsmöjligheter.  

Hjälp barn som Daniel – BLI FADDER HÄR!