Mina sidor

Gåvokorg

23 juli 2019
Miriams hus klart

Huset står nu klart för Miriam och hennes tre barn i Saenz Peña i norra Argentina. Ni kanske har läst om henne i årsmagasinet Star of Hope Magazine som kom för någon månad sedan.
Miriam har gjort en lång resa sedan den där dagen för sju år sedan när hennes man, med familjens enda inkomst, lämnade både henne och barnen. Ända sedan dess har Miriam kämpat vidare på egen hand. Hon studerar nu till tvåspråkig lärare på högskolan CIFMA. Hon kommer kunna under undervisa i både spanska och deras egna språk toba när hon är klar med utbildningen.
Efter det att Miriam och barnen blev lämnade har de bott hemma i föräldrahuset, där sammanlagt 14 personer bodde i tre rum. Miriams egna hus byggde hon steg för steg när de hade råd. Sen kom den ekonomiska krisen för några år sedan och hon hade inte möjlighet att fullfölja husbygget. Så de har bott väldigt trångt i många år.
Men nu har Miriam fått hjälp att bygga klart huset via generösa gåvor från faddrar och sponsorer till Hoppets Stjärna. Miriam och barnen är extremt glada att de nu har ett eget hus.
– Jag är så tacksam, säger Miriam. Det är otroligt skönt att ha något eget efter alla år. Det är ett mirakel. Mycket bra för barnen också. Tack till alla som gjort detta möjligt.
Du kan läsa en längre bakgrundsartikel om Miriam och barnen i årsmagasinet ”Star of Hope Magzine 2019” på sidan 14 genom att klicka här.
Star of Hope Miriams hus klart hus argentina 2
Star of Hope Miriams hus klart hus argentina 5
Star of Hope Miriams hus klart hus argentina 4
Star of Hope Miriams hus klart hus argentina 3
 

Skattereduktion

PENGAR TILLBAKA
Gåvor till Hoppets Stjärna ger dig rätt till skattereduktion.
I deklarationen får du tillbaka en fjärdedel av allt du gett.
Vi skickar siffrorna till Skatteverket åt dig om vi har ditt personnummer.

Att tänka på:
– Skatteverket räknar bara gåvor på 200 kr eller mer.
– Du måste ge minst 2 000 kronor sammanlagt per år.

Exempel:
Du ger 200 kr per månad i 12 månader, totalt 2400 kr.
Då får du 600 kr tillbaka. Din faktiska månadskostnad blir 150 kr.

Reglerna gäller för gåvor upp till 12 000 kr per år.