23 juli 2019
Miriams hus klart

Huset står nu klart för Miriam och hennes tre barn i Saenz Peña i norra Argentina. Ni kanske har läst om henne i årsmagasinet Star of Hope Magazine som kom för någon månad sedan.
Miriam har gjort en lång resa sedan den där dagen för sju år sedan när hennes man, med familjens enda inkomst, lämnade både henne och barnen. Ända sedan dess har Miriam kämpat vidare på egen hand. Hon studerar nu till tvåspråkig lärare på högskolan CIFMA. Hon kommer kunna under undervisa i både spanska och deras egna språk toba när hon är klar med utbildningen.
Efter det att Miriam och barnen blev lämnade har de bott hemma i föräldrahuset, där sammanlagt 14 personer bodde i tre rum. Miriams egna hus byggde hon steg för steg när de hade råd. Sen kom den ekonomiska krisen för några år sedan och hon hade inte möjlighet att fullfölja husbygget. Så de har bott väldigt trångt i många år.
Men nu har Miriam fått hjälp att bygga klart huset via generösa gåvor från faddrar och sponsorer till Hoppets Stjärna. Miriam och barnen är extremt glada att de nu har ett eget hus.
– Jag är så tacksam, säger Miriam. Det är otroligt skönt att ha något eget efter alla år. Det är ett mirakel. Mycket bra för barnen också. Tack till alla som gjort detta möjligt.
Du kan läsa en längre bakgrundsartikel om Miriam och barnen i årsmagasinet ”Star of Hope Magzine 2019” på sidan 14 genom att klicka här.
Star of hope Miriams hus klart hus argentina 2
Star of hope Miriams hus klart hus argentina 5
Star of hope Miriams hus klart hus argentina 4
Star of hope Miriams hus klart hus argentina 3