Mina sidor

22 september 2021
Mina sidor

Tony Boursiquot, fältansvarig i Haiti, jublade när han insåg alla fördelar med att återrapportera via internet. Barnen älskar att skicka hälsningar till sina faddrar, men att posta tusentals brev till Sverige har blivit ohållbart dyrt. Äntligen kan barnens teckningar och brev laddas upp direkt på fadderns personliga sida hos Hoppets Stjärna.
Det vinner både du och barnen på!
För ett år sedan presenterade vi vår satsning på en personlig sida för varje fadder hos Hoppets Stjärna. Planerna hade funnits länge, och 2020 la vi in högsta växeln eftersom pandemin gjort det mer eller mindre omöjligt att skicka post från projektländerna.
Idag loggar fler och fler in regelbundet för att se vad som händer i just deras projektland och hur det går för just deras fadderbarn. Våra medarbetare runtom i världen använder samma ord om den här förändringen: Äntligen!
Äntligen finns det ett sätt för dem att visa upp sitt fantastiska arbete för faddrarna. Internt har de alltid återrapporterat, men först nu finns ett smidigt sätt att dela med sig av den här informationsskatten. Att bekosta tryckta massutskick om lek och dans på skolgården vore ju inte försvarbart.
Tack vare dagens teknik kan du nu se sådana glädjebilder samma minut som Charity i Ghana eller Jay i Filippinerna laddar upp dem från sin kontorsdator.
En god nyhet är att du nu kan översätta deras texter till svenska. Det gör du genom att ändra språkinställning på din dator.
En annan är att du med en enkel knapptryckning kan skriva ut vilket inlägg du vill.
Vi har lanserat vår webbtjänst steg för steg, ett land i taget, och nu är samtliga på banan. Därmed är det slut med massutskick av papper som skickas mellan kontinenter.
Tony i Haiti är en av många som jublar över den förändringen.
”Vi får så mycket mer pengar över till barnen!” säger han. ”Tack var det kan jag köpa skolväskor till dem!”
Ja, vid varje uteblivet massutskick frigörs ansenliga summor pengar i varje land, samtidigt som du får mer insyn i arbetet du stödjer. På så vis blir alla vinnare.

Har du några frågor? 
Ring 0662-461 00
eller skicka e-post till:

 
Star of Hope Mina sidor Skärmavbild 2021 09 22 kl. 15.15.22
Star of Hope Mina sidor exempel
Barnramsor i Ghana. De populäraste barnramsorna och barnsångerna har blivit långlivade av en anledning. De är roliga och informativa, och tack vare sina trallvänliga melodier blir de omöjliga att glömma bort.

Star of Hope Mina sidor Endast

Alla faddrar har fått ett vykort enligt nedan med sina inloggningsuppgifter.

Star of Hope Mina sidor Skärmavbild 2021 09 22 kl. 15.41.45

 

Vill du veta mer om Mina Sidor klicka här.

Skattereduktion

PENGAR TILLBAKA
Gåvor till Hoppets Stjärna ger dig rätt till skattereduktion.
I deklarationen får du tillbaka en fjärdedel av allt du gett.
Vi skickar siffrorna till Skatteverket åt dig om vi har ditt personnummer.

Att tänka på:
– Skatteverket räknar bara gåvor på 200 kr eller mer.
– Du måste ge minst 2 000 kronor sammanlagt per år.

Exempel:
Du ger 200 kr per månad i 12 månader, totalt 2400 kr.
Då får du 600 kr tillbaka. Din faktiska månadskostnad blir 150 kr.

Reglerna gäller för gåvor upp till 12 000 kr per år.