12 december 2019
Matpaket utdelade i Argentina!

Nyligen delade vi ut förstärkta matpaket till fattiga familjer i norra delarna av det krisdrabbade Argentina. De innehöll bland annat mjöl, socker, matolja, och andra förnödenheter. Alla är otroligt glada och tacksamma för den hjälp de fått. Äntligen kan barnen få lite mat och varm mjölk i magen.
En av de tacksamma mottagarna är familjen Lopez. Mamma Claudia och pappa Ariel och deras tre barn lever på existensminimum. Det är svårt att hitta jobba säger Ariel som mer än gärna tar vad som helst men det finns inget, förutom något enstaka kort påhugg. Men konkurrensen om dessa jobb är väldigt stor. Nu är de beroende av de barnbidragen och Hoppets Stjärna. Ariel säger:
– Denna situation är inget vi önskar. Vi har svårt att sätta mat på bordet, men vi försöker. Med dessa extra matvaror så känns det lite bättre inför jul- och nyårshelgerna. Tack för hjälpen.
Star of hope Matpaket utdelade i Argentina! Food small 11En annan glad mottagare av matpaketen är elvaåriga Tiara. Hennes favoritämne är matte och hon drömmer om att bli polis när hon blir stor. Hon säger så här om matpaketet:
– Mycket bra. Nu kan mamma och jag baka lite bröd och dricka varm mjölk till.
Star of hope Matpaket utdelade i Argentina! Food small 8Situationen är fortfarande allvarlig i Argentina och krisen långt ifrån över. Det har varit en jobbig period i Argentina de senaste åren med en utdragen ekonomisk kris, hög inflation och politisk instabilitet. I Chaco-provinsen, där vi arbetar, lever 50% av befolkningen i fattigdom. Bland minoritetsbefolkningarna, som Toba, är det ännu värre. Bland dem lever över 80% i fattigdom.
Stort tack till alla som skänkte en gåva till de behövande i Argentina under senaste insamlingen. Du kan bli fadder för ett barn eller ett projekt i Argentina genom att klicka här.
Star of hope Matpaket utdelade i Argentina! Food small 3
Star of hope Matpaket utdelade i Argentina! Food small 10
Star of hope Matpaket utdelade i Argentina! Food small 12
Star of hope Matpaket utdelade i Argentina! Food small 7
Star of hope Matpaket utdelade i Argentina! Food small 6
Star of hope Matpaket utdelade i Argentina! Food small 5
Star of hope Matpaket utdelade i Argentina! Food small 4
Star of hope Matpaket utdelade i Argentina! Food small 2
Star of hope Matpaket utdelade i Argentina! Food small 1