När jag går igenom bilderna från Ghana så gläder det mig att Hoppets Stjärna ger en bra lunch till alla barn i de skolor Hoppets Stjärna arbetar.

De fattiga barnen rensar tallriken varje dag. För många är det enda varma målet mat som de får. De flesta familjerna lever på gränsen ekonomiskt. Så skolgång med gratis lunch är verkligen bra för barnen. Det gör stor skillnad.

Köksansvarig (med titel Matron) planerar menyn, gör inköp på marknaden och ser till så allt sköts ordentligt. De kommer in på morgonen, tänder upp elden, hämtar vatten, lagar mat. Efter lunchen serverar de vatten barn till alla barn. Sen är det bara disken kvar. Jag är impad hur de kämpar på.

Nått som stör är de ökade priserna i Ghana. Inflationen ligger stadigt på över 15%. I oktober ökade konsumentindex med 17% jämfört med oktober förra året och matpriserna ökade med 8% mot oktober förra året. Det påverkar familjerna. Det påverkar skolluncherna och Hoppets Stjärnas arbete. Det blir allt svårare att servera rikliga portioner med vällagad mat. Det tär på budgeten.

Därför behöver Hoppets Stjärna fler Lunchkompisar för Ghana. Kan du hjälpa till? Du bidrager med valfritt belopp och vi jobbar vidare med att servera lunch till de behövande barnen.

Jag besökte flera barnen i deras hem, och skollunchen gör stor skillnad.

Du kan bli Lunchkompis här:

https://www.starofhope.se/index.php/stod-oss/bli-lunchkompis

Tack för din gåva och stöd!

osae krodua small 13

moree small 38

gomoa dominase general small 28

gomoa dominase general small 54

Dela med dina vänner: