Mina sidor

3 april 2018
Lill-Babs har lämnat oss

Barbro ”Lill-Babs” Svensson har lämnat jordelivet – en underbar människa, en fantastisk artist och en god vän till vår bortgångne grundare Erik Gunnar Eriksson. Så här skrev Erik Gunnar om deras relation i sin självbiografi:
”’Känd pastor har barn med Lill-Babs’ basunerade tidningen Hänt i Veckan ut på sina löpsedlar den 24 augusti 1989. Det blev rusning till kiosker och butiker. Försäljningen av den veckans utgåva blev rekordstor. Hela upplagan sålde slut. De sensationslystna vädrade skandal.
Den enkla förklaringen var att jag under tre veckors tid gjorde en konsertturné tillsammans med Lill-Babs och ett flertal andra kända artister från olika delar av världen. Det var en riksturné för att samla in medel till de svältande pojkarna i Fugnido.
En vacker, varm sommarkväll hade vi konsert på utescenen vid Skulebergets fot i Höga Kusten. Lill-Babs var konferencier och stämningen var mycket hög, speciellt när Thore Skogman sjöng några av sina visor. När jag stod på scenen med Barbro sa jag orden som sedan orsakade sådant rabalder:
’Ni skulle bara veta vad Barbro och jag har tillsammans.’
Och så viskade jag i mikrofonen: ’Vi har BARN ihop!’
Sedan förklarade jag att Barbro var faddermamma till fyra fadderbarn. Ett ”eget” och ytterligare tre som hon ”gett” till döttrarna Malin och Kristin samt gudbarnet Claudia.
Lill-Babs har alltid varit en kvinna som gjort sin röst hörd om behovet av hjälp åt de nödställda i vår värld. Hon har samlat in varor, mediciner och kläder som vi sedan transporterat vidare till behövande.
Jag är stolt över att ha Barbro som min vän. Jag är också tacksam över allt hon gjort för Hoppets Stjärna, all som blivit till så mycket hjälp, glädje och välsignelse för de nödställda barnen i vår värld.”
Det är bara för oss att instämma.
Tack för allt, Lill-Babs!

Skattereduktion

PENGAR TILLBAKA
Gåvor till Hoppets Stjärna ger dig rätt till skattereduktion.
I deklarationen får du tillbaka en fjärdedel av allt du gett.
Vi skickar siffrorna till Skatteverket åt dig om vi har ditt personnummer.

Att tänka på:
– Skatteverket räknar bara gåvor på 200 kr eller mer.
– Du måste ge minst 2 000 kronor sammanlagt per år.

Exempel:
Du ger 200 kr per månad i 12 månader, totalt 2400 kr.
Då får du 600 kr tillbaka. Din faktiska månadskostnad blir 150 kr.

Reglerna gäller för gåvor upp till 12 000 kr per år.