Nu är det officiellt!
Idag blev vår medgrundare Lennart Eriksson utnämnd till hedersmedborgare i staden Iasi, som utgör epicentrum för allt det arbete vi har bedrivit i Rumänien under tre decennier.

Han mottog utmärkelsen av Iasis borgmästare Mihai Chirica inför vänner, myndighetsrepresentanter och smattrande kameror. På plats var bland andra riksdagsrepresentanten Mikael Oscarsson och Aura Vatamaniuc, ansvarig för Star of Hope Romania sedan starten 1997.

”Jag känner mig glad och stolt”, säger Lennart. ”Men framför allt är jag fylld av tacksamhet. Jag är tacksam över det här erkännandet av den skillnad Hoppets Stjärna har gjort i Rumänien genom åren. Jag är tacksam över att ha fått uppleva den resan. Jag är tacksam över alla fantastiska människor, både i Sverige och Rumänien, som har gjort det arbetet möjligt. Jag är tacksam över att Mikael har följt med mig hit, och att jag får ha Aura vid min sida. Hon har vigt nästan hela sitt vuxna liv åt vårt arbete i Rumänien och har stor del i den här utmärkelsen. Nu ser jag fram emot att få fortsätta kämpa för Rumäniens barn!”

Dela med dina vänner: