”Jag längtar till julen”, säger Daisy. ”Jag önskar mig en klänning i julklapp. En fin rosa klänning som jag kan ha till jul och när jag går i kyrkan!”. Hon är åtta år och bor utanför kenyanska Mombasa i slumområdet Sameta, i ett skjul av lera som stadgats upp med pinnar. Hennes mamma Nancy kämpar för att skapa julstämning i hemmet.

Invånarna i det här området lever i stor fattigdom. De bor i trånga, enkla hyddor utan tillräckligt med mat och rent vatten. Jag har med egna ögon sett deras misär, och mina minnen från de besöken utgör en total kontrast till det överflöd som vi svenskar unnar oss nu i juletid. Därför är jag så stolt över vårt arbete, och tacksam över att vi har dig och andra faddrar och givare som tillsammans är med och ger skolgång och mat två gånger per dag till Daisy och hennes kompisar.

Daisy föddes in i en av alla de familjer på vår jord som får kämpa för sin dagliga försörjning. De julfester som vi anordnar utgör därför ett fantastiskt tillfälle för oss att sprida äkta julglädje till hennes familj, och till alla de tusen och åter tusen som vi når ut till genom vårt arbete. Men för att vi ska kunna uppnå vårt mål är vi beroende av gåvor från alla våra generösa faddrar och givare.

Därför hoppas jag att du ska vilja ge en gåva. Gör din goda julgärning och bli den som tänder ett ljus i barnens ögon!
Varmt tack för allt gott du gjort, och allt gott du kommer göra.
Jag önskar dig en riktigt God jul!


Ulrika Kallin Eriksson, Verksamhetschef

JAG VILL GE EN GOD JUL I GÅVA!

JULKLAPPAR SOM GER DUBBEL GLÄDJE!
Du vet väl att du också kan köpa julgåvor i vår webbshop www.hoppfull.se. Du skänker inte bara en julklapp till en när och kär utan också till en utsatt medmänniska. Delad glädje blir till dubbel glädje!

Dela med dina vänner: