27 juni 2019
Låt dem bli den sista tiggande generationen

Frågan om tiggeriförbud diskuteras just nu flitigt i många kommuner, däribland min egen. Personligen tror jag inte på ett förbud, eftersom det bara behandlar symptomen utan att lösa de bakomliggande problemen. Samtidigt ska vi ha klart för oss att EU-migranternas barn drabbas oerhört hårt när de lämnas ensamma hemma medan föräldrarna reser utomlands. Jag har själv mött de här barnen i Rumänien. Jag har fått träffa småttingarna som gråter för att de saknar mamma, och tolvåringarna som blivit tillsagda att ta hand om sina småsyskon. Jag har hört dem fråga efter mat och sett deras förtvivlan. Hur illa det kan gå ser vi exempel på i fallet med Laurentsio, som du kunde läsa i ett tidigare inlägg. En femåring som i sin ensamhet försökte värma sig, och som kommer lida av sina brännskador hela livet.
Vi kan inte ändra på det som varit, men vi kan forma en annan framtid – och det är precis vad vi gör. Genom våra resurscenter ger vi barnen verktygen och viljan att bli välutbildade, självförsörjande vuxna. Vi ska se till att deras föräldrar blir den sista generationen utstötta, tiggande romer i Rumänien.
Vi är på god väg – men vi behöver din hjälp för att kunna fortsätta!
Vi behöver pengar till lokalernas uppvärmning, till socialarbetarnas löner, till block och pennor och till den viktiga måltid som barnen får varje eftermiddag.
Varje krona räknas, och hjälper oss att ta ett steg till på den här historiska resan.
Var med och rädda romernas barn!
Star of hope Låt dem bli den sista tiggande generationen underskrift ulrika kallin eriksson
Ulrika Kallin Eriksson, Verksamhetschef

Var med och rädda romernas barn! >>