Mina sidor

5 oktober 2020
Läsåret i Haiti över

Det besvärliga och kraftigt försenade läsåret 2019-20 i Haiti är över. Under höstterminen förstördes mycket av skolgången på grund av landsomfattande demonstrationer och våldsamma protester.
När vårterminen väl startade så var det med sexdagars skolvecka för att barnen skulle ta igen förlorad skolgång. Allt gick bra till en början, men sen började Covid-19-pandemin härja. Skolorna stängde ner och i augusti påbörjades det försenade läsåret och det avslutades i veckan som gick.
Nu är våra 3 500 fadderbarn i våra sju projektbyar på ett kortare lov och nästa läsår börjar i mitten av november. Förhoppningsvis kan vi då genomföra undervisningen på ett mer normalt sätt. Barnen i Haiti behöver all skolgång de kan få. Dessutom får de lunch varje skoldag plus att de har tillgång till dricksvatten och toaletter.
Tack till alla faddrar och givare som gör arbetet möjligt i Haiti!
Star of Hope Läsåret i Haiti över haiti 2Star of Hope Läsåret i Haiti över haiti 3Star of Hope Läsåret i Haiti över haiti 4Star of Hope Läsåret i Haiti över haiti 5Star of Hope Läsåret i Haiti över haiti 6Star of Hope Läsåret i Haiti över haiti 7Star of Hope Läsåret i Haiti över haiti 8Star of Hope Läsåret i Haiti över haiti 9

Skattereduktion

PENGAR TILLBAKA
Gåvor till Hoppets Stjärna ger dig rätt till skattereduktion.
I deklarationen får du tillbaka en fjärdedel av allt du gett.
Vi skickar siffrorna till Skatteverket åt dig om vi har ditt personnummer.

Att tänka på:
– Skatteverket räknar bara gåvor på 200 kr eller mer.
– Du måste ge minst 2 000 kronor sammanlagt per år.

Exempel:
Du ger 200 kr per månad i 12 månader, totalt 2400 kr.
Då får du 600 kr tillbaka. Din faktiska månadskostnad blir 150 kr.

Reglerna gäller för gåvor upp till 12 000 kr per år.