Mina sidor

2 december 2011
Läs om Turkana i tidningen Omvärlden

Under hösten har Hoppets Stjärna delat ut mat till svältdrabbade på Afrikas horn. Nästa steg är att borra brunnar i Turkanadistriktet i norra Kenya, så att människor inte behöver drabbas lika hårt av torka i framtiden. Om du vill läsa mer om Turkana och problemen som torkan medför sig i detta område tipsar vi dig att köpa senaste numret av Sidas tidning Omvärlden.

I tidningen finns reportaget ”Kampen om vattnet” och handlar om vattenbristen i Turkana och alla problem detta medfört, som svält, flykt och väpnade konflikter. VI får bland annat möta Caroline Asimiti, som flydde med sin familj från deras hemby till Turkanasjön för att överleva. Hade de stannat kvar i byn hade de svultit ihjäl eftersom byn har slut på vatten. ”Utan vatten finns ingen framtid för oss”, säger Caroline i en intervju.

Joseph Elim arbetar på organisationen Riam Riam, som jobbar för att förebygga konflikter i Turkana och säger i en annan intervju: ”Nästa krig kommer inte att handla om olja, utan om vatten. Det kokar under ytan här. När vattnet minskar kommer regionens människor att börja röra sig, och de flesta är redan tungt beväpnade. Det kommer bli en katastrofsituation i hela Turkana.”

En kortare version av artikeln finns att LÄSA PÅ NÄTET

HJÄLP OSS BORRA BRUNNAR SOM GER VATTEN TILL MÄNNISKORNA I TURKANA! GE EN GÅVA HÄR

Skattereduktion

PENGAR TILLBAKA
Gåvor till Hoppets Stjärna ger dig rätt till skattereduktion.
I deklarationen får du tillbaka en fjärdedel av allt du gett.
Vi skickar siffrorna till Skatteverket åt dig om vi har ditt personnummer.

Att tänka på:
– Skatteverket räknar bara gåvor på 200 kr eller mer.
– Du måste ge minst 2 000 kronor sammanlagt per år.

Exempel:
Du ger 200 kr per månad i 12 månader, totalt 2400 kr.
Då får du 600 kr tillbaka. Din faktiska månadskostnad blir 150 kr.

Reglerna gäller för gåvor upp till 12 000 kr per år.