Musik-, dans- och kulturaktiviteterna har intensifierats på våra skolor i kenyanska Mikindani de senaste åren, och barnen blir allt duktigare.

Varje år arrangeras en stor musikfestival på nationell nivå i Kenya, och i år hade vi fyra lag som tog sig hela vägen till finalerna, efter framgångsrika lokala och regionala deltävlingar. I början av augusti fylldes vår egna skolbuss upp med förväntansfulla elever som tog dem 700 kilometer från Mombasa till universitetet Moi Kabarak i Nakuru.

Tävlingarna är uppdelade i olika kategorier och åldersgrupper. Hoppets Stjärnas elever deltog med tre poesigrupper och en dansgrupp vid finalerna. Poesigrupperna placerade sig på plats 6, 9, och 12, och dansgruppen kom på plats 9. Fantastiskt av våra elever att kämpa till sig så fina placeringar i den stora finalen av musikfestivalen som var den 93:e i ordningen. Det var första gången på flera år som barnen från våra skolor lyckades kvalificera sig till finalerna, så det var ett stort steg framåt. Nya friska tag nästa år.

Efter tre dagar i Nakuru var det dags för barnen att återvända hemåt. Alla var glada och nöjda med resultaten och resan. Det var fin och lärorik upplevelse för barnen och lärarna.

Dela med dina vänner: