Mina sidor

1 februari 2023
Julfester 2022
Vi vill rikta ett stort tack till alla som bidragit till att julfirandet bland Hoppets Stjärnas barn blev glädjens högtid. Våra julfester är alltid lika uppskattade av barnen!
julfest ghana barn

barn julfest haiti

Runtom i världen fick barnen, som vanligtvis lever i fattigdom och utsatthet, uppleva festligheter med dans, presenter, sång, pjäser, poesiläsning, julklappar och godis innan jullovet började. I flera av länderna delade vi även ut matpaket till de mest fattiga.

Dessa upplyftande festligheter ger barnen hopp i en mörk tid. För många barn har det varit flera svåra år med pandemi och stränga restriktioner. Under 2023 har andra utmaningar påverkat barnen såsom krig i Europa, gängkrig i Haiti, svår torka i Kenya och eskalerande inflation i flera av våra programländer.

Sedan millennieskiftet har Hoppets Stjärna ordnat julfester för hundratusentals barn runt om i världen. Julen 2022 var inget undantag. För många av barnen är dessa julfester det enda julfirande de får uppleva.

Här nedanför ser du bilder från barnens firande. Visst kan man riktigt känna glädjen!

julfest rumänien

barn julfest argentina julfest brasilien barn filippinerna barn julfest   julfest kenya barn julfest barn rumänien julfest barn rumänien ukraina julfest rumänien barn

Skattereduktion

PENGAR TILLBAKA
Gåvor till Hoppets Stjärna ger dig rätt till skattereduktion.
I deklarationen får du tillbaka en fjärdedel av allt du gett.
Vi skickar siffrorna till Skatteverket åt dig om vi har ditt personnummer.

Att tänka på:
– Skatteverket räknar bara gåvor på 200 kr eller mer.
– Du måste ge minst 2 000 kronor sammanlagt per år.

Exempel:
Du ger 200 kr per månad i 12 månader, totalt 2400 kr.
Då får du 600 kr tillbaka. Din faktiska månadskostnad blir 150 kr.

Reglerna gäller för gåvor upp till 12 000 kr per år.