30 november 2012
Snart hålls årets julfester!

Ghana jul 2011 2-1

Snart är det dags för årets största höjdpunkt på våra skolor världen över. Vi pratar givetvis om julfesten, den där speciella dagen då våra fadderbarn får äta god mat, dricka saft, dansa och leka tillsammans. 

Så här brukar dagen arrangeras i Ghana, där vi driver sammanlagt nio skolprojekt för barn som lever i svåraste fattigdom:  

Så fort vi på Star of Hope Ghana mottagit pengarna från alla fantastiska faddrar och givare, åker vi till affären och köper allt som behövs för årets julfester. Vi handlar mat, kakor, saft, roliga hattar och leksaker. Sedan slår vi in presenterna och börjar åka runt bland skolorna.  

Den första skolan vi besöker ligger i Osae Krodua. Här blir barnen överlyckliga när de ser oss, eftersom de vet att det är en stor fest på gång. Alla klassrum har dekorerats och i ett rum står en stereoanläggning, som hyrts speciellt för dagen.

Vi börjar med att dela ut mat och julklappar till barnen där de sittter i sina bänkar. De får Jollof rice, en speciell maträtt som bara serveras på julfesten. Glädjen är helt enorm! Många barn har aldrig fått julklappar, eller någon annan sorts present, förut.

När barnen ätit upp börjar vi spela musik. Genast flyger alla upp ur sina bänkar och dansar, sjunger, eller bara hoppar runt och tjuter av skratt.

Några föräldrar brukar finnas med på festen och njuta av att få sina barn så glada och väl omhändertagna. 

Tack för ert stöd, barnen älskar er! 

Vänliga hälsningar, Star of Hope, Ghana 

Bli Stjärnfadder du med eller ge en gåva som gör skillnad.