Mina sidor

Gåvokorg

20 december 2017
Julen – en tid för glädje och hopp!

Jag har arbetat för Hoppets Stjärna i över 30 år, och därför var det extra efterlängtat när jag häromveckan fick förmånen att besöka Argentina för första gången. Det var en fantastisk upplevelse att få möta de barn som jag i alla dessa år har jobbat för på avstånd.
Under några dagar fick jag möjlighet att se hur de lever, och hur hårt de kämpar – men jag fick också se deras glädje och ta emot kramar som var så innerliga att de värmde ända in i hjärtat. Vid vår yrkesskola visade de upp hantverk som de skapat själva, och mitt bland allt fantastiskt fann jag bedårande, virkade små tomtar. Julen närmar sig nämligen även i Argentina, och även bland de mest utsatta barnen lyste förväntansfulla ögon. De längtar, för de vet att Hoppets Stjärna varje år ser till att julen också når till dem.
För mig är det här vad julen handlar om: Tindrande barnögon som strålar av förväntan. Mitt bland alla svårigheter kan en julfest verka oviktig, men barnens längtan säger något annat. För dem som aldrig annars kan unna sig något extra ger julfesterna inte bara glädje, utan också hopp – och hopp ger drivkraft att kämpa vidare.
Tänk då vilken härlig möjlighet vi har att tillsammans uppfylla barnens drömmar! I sann julanda, var med och ge barn runtom i världen en helt fantastisk jul!
Med önskan om en god jul och ett gott nytt år,
Star of Hope Julen - en tid för glädje och hopp! underskrift ulrika kallin eriksson
Ulrika Kallin Eriksson, Verksamhetschef

Skattereduktion

PENGAR TILLBAKA
Gåvor till Hoppets Stjärna ger dig rätt till skattereduktion.
I deklarationen får du tillbaka en fjärdedel av allt du gett.
Vi skickar siffrorna till Skatteverket åt dig om vi har ditt personnummer.

Att tänka på:
– Skatteverket räknar bara gåvor på 200 kr eller mer.
– Du måste ge minst 2 000 kronor sammanlagt per år.

Exempel:
Du ger 200 kr per månad i 12 månader, totalt 2400 kr.
Då får du 600 kr tillbaka. Din faktiska månadskostnad blir 150 kr.

Reglerna gäller för gåvor upp till 12 000 kr per år.