Jag har arbetat för Hoppets Stjärna i över 30 år, och därför var det extra efterlängtat när jag häromveckan fick förmånen att besöka Argentina för första gången. Det var en fantastisk upplevelse att få möta de barn som jag i alla dessa år har jobbat för på avstånd.

Under några dagar fick jag möjlighet att se hur de lever, och hur hårt de kämpar – men jag fick också se deras glädje och ta emot kramar som var så innerliga att de värmde ända in i hjärtat. Vid vår yrkesskola visade de upp hantverk som de skapat själva, och mitt bland allt fantastiskt fann jag bedårande, virkade små tomtar. Julen närmar sig nämligen även i Argentina, och även bland de mest utsatta barnen lyste förväntansfulla ögon. De längtar, för de vet att Hoppets Stjärna varje år ser till att julen också når till dem.

För mig är det här vad julen handlar om: Tindrande barnögon som strålar av förväntan. Mitt bland alla svårigheter kan en julfest verka oviktig, men barnens längtan säger något annat. För dem som aldrig annars kan unna sig något extra ger julfesterna inte bara glädje, utan också hopp – och hopp ger drivkraft att kämpa vidare.

Tänk då vilken härlig möjlighet vi har att tillsammans uppfylla barnens drömmar! I sann julanda, var med och ge barn runtom i världen en helt fantastisk jul!

Med önskan om en god jul och ett gott nytt år,


Ulrika Kallin Eriksson, Verksamhetschef

Dela med dina vänner: