Janis är 13 år gammal och går på Rudzati specialskola för barn med funktionsnedsättningar i Lettland. Han gillar skolan, speciellt när han får utveckla sina stora intressen i livet; sång och underhållning. Han försöker förbättra sin sångrepertoar regelbundet och tävlar så ofta han kan.

I början av april deltog han i en lokaltävling i byn Latgale där 150 talanger från olika specialskolor, barnhem, och organisationer deltog. De tävlande dansade, sjöng, och spelade upp pjäser. Det var många vackra, känslomässiga och färgstarka uppträdanden som gav juryn problem att rösta fram de som skulle till finalen i Riga.

Janis gjorde mycket bra ifrån sig, fick en topplacering och tog sig i och med det till den stora finalen i Riga i början av maj. Även där gick det bra med honom. Han vann inte men fick ett specialpris för sitt attraktiva uppträdande och hans musikalitet.

Nyligen deltog han i en tävling för unga soloartister på Livani kulturcenter där han tog en tredjeplats.

Han är glad att han får framföra sina framträdanden, tacksam till personalen och sina  klasskamrater på skolan och stolt att han kan glädja andra människor.

I denna video ser vi honom öva inför en tävling.

 

 

 

Dela med dina vänner: