12 augusti 2010
James från Payatas – blivande sjukskötare

James Manadong från Payatas, Filippinerna, foto: Dennis Thern

10 år gammal såg han vänner, släktingar och en stor del av familjens arbetsplats begravas under tusentals ton sopor. James och hans familj bodde precis nedanför platsen där den stora soptippen Payatas, strax utanför Manila på Filippinerna rasade för 10 år sedan.
– Vårt hus stod emot raset så som familj klarade vi oss ganska bra, men vi bor precis där det hände och precis vid det minnesmonument som står där nu. Det var en jobbig tid, många av mina vänner dog och många skadades svårt. Jag mådde väldigt dåligt, men tack vare all hjälp jag fått mår jag bra idag.

James har hunnit bli 20 år och tack vare fadderstöd studerar han nu till sjukskötare.
– Jag är oerhört tacksam till min fadder och Hoppets Stjärna, utan det stödet hade jag inte varit där jag är idag och jag hade inte fått någon utbildning.

Kanske har han påverkats av det trauma han upplevde som barn – han vill verkligen hjälpa människor i nöd och framförallt i krisdrabbade områden i framtiden. Helst vill han arbeta på ett sjukhus i Filippinerna, men om det finns möjligheter att arbeta utomlands kommer han att överväga det.

Bli fadder för ett barn som James